Zöldkrémes kenyér

Zöldkrémes kenyér recept

Készítette admin Közzétéve: április 28, 2014

  • Mennyiség: 8 Adag

Ezeket a kenyereket előre is elkészíthetjük. Egyszerre több adagot is készíthetünk, egy részét le is fagyaszthatjuk, majd sütőben vagy mikrohullámú sütőben, grill üzemmódban kisüthetjük.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1. A szobahőmérsékletű vajat mély tálban habosra kikeverjük. A Vegetát, a felaprított petrezselymet vagy metélőhagymát, a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, és botmixerrel simára keverjük.


  2. 2. A kenyeret ferdén, 2 cm-es szeletekre vágjuk, és minden szeletet vékonyan megkenünk a zöldfűszeres vajkrémmel.


  3. 3. A kenyérszeleteket az eredeti kenyérformára visszaigazítjuk, lazán alufóliába csomagoljuk, és fogyasztásig a hűtőszekrényben tároljuk. A fóliát kissé meglazítva, előmelegített sütőben, 200°C-on 20-30 percig sütjük.


  4. Tálalás

    A forró kenyérszeleteket grillezett húsok vagy klasszikus sültek mellé kínáljuk. Ha kirándulunk, akkor a tábortűz parazsa felett is megsüthetjük az alufóliába tekert kenyereket. Lefagyasztás: a kenyérszeleteket a 3. lépésig (sütés nélkül) elkészítjük, majd mindegyik szeletet külön-külön alufóliába tekerünk, és mélyhűtőbe tesszük. Kiolvasztás: a becsomagolt kenyérszeleteket szobahőmérsékleten kb. 1 órán át állni hagyjuk, majd 200°C-on, sütőben 15-20 percig sütjük


    zoldkremes_kenyer

Véleményét szívesen várjuk!