Vízöntő Vénusz – extrém

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA Vízöntőben ismét a Levegő jegyébe lép a Vénusz, a fix minőségben ez a legelszálltabb ötletekhez való ragaszkodást, és ízlés terén az extravagancia szeretetét jelenti

Az ilyen jeggyel rendelkezőket vonz minden, ami ismeretlen, avagy az ismert dolgok újszerű variációja. Elvont ötletekért nem kell elmenniük a szomszédba, ők maguk is gyakorta és szívesen rögtönöznek, a legváratlanabb helyzetekben sokkolva környezetüket bizarrériáikkal.

Külsejük különleges. Hajuk gyakran kócos, loboncos, amolyan „őrült tudósos”, vagy  raszta. Ruházatuk szinte biztos, hogy tartalmaz valami meglepő elemet, ( pl. elegáns öltönyhöz UV-reagens zoknit húznak,) vagy talpig extrém. Sokan közülük szeretnek házilag batikolt/hypózott/foltvarrott göncökbe bújni, vagy a harmadik világból méltányos kereskedelem útján szerzett népi kézimunkát viselni. Mások a high-tech szerelmesei: a legújabb fejlesztésű különleges kütyükel vannak felszerelkezve, pl. járás közben cipőtalpukkal mobiltelefont töltenek. Táskájukon, laptopjukon az Emberiséget előrébb mozdítani szándékozó szervezetek jelszavai, logói díszelegnek. Közel kerülni hozzájuk ez utóbbiakon keresztül a legegyszerűbb. Ettől eltekintve egyáltalán nem egyszerű esetlek, a hagyományos ismerkedős-randizós klisék náluk garantált kudarcra ítéltetnek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMindkét nemből való Vízöntő Vénusz egyformán kéri ki magának, hogy rá akarja erőltetni bárki ezeket az ósdi, elnyomó rendszer szülte szexista sztereotípiákat … Ha viszont mellé sodródsz spontán módon egy Kritikus Tömegen, könnyedén közös platformra helyezheted viszonyotokat, amiben az ágyjelenetnek is helye lehet. Ezzel együtt jól vigyázz, nehogy a „járás”, vagy bármely birtokviszonyt kifejező szó, (mint pl. „szerelmem”) – kicsússzon a szádon, mert azonnal menekülőre fogja a szabadság bajnoka. Ha csak haverként kezeled, valószínűleg megmarad melletted, akármeddig is, de lehet, hogy a szabad szerelem híveként még számos más jóbaráttal is megosztja magát melletted, testvériesen. Ez utóbbi esetben nem csal meg, mert előre bejelenti nemes tettét, sőt: be is mutatja neked a többieket. Cserébe neked is minden megengedett.

A gasztronómia nemigen érdekli őket. Ha mégis elvetődnek egy étterembe, a legkülönlegesebb fogást választják, (pl. céklás-borsós ízesítésű fagylaltot) pusztán kíváncsiságból. Ha főznek, rögtönöznek, újítnak, de leginkább csak bekapnak valamit egy könyv fölött. Ha nagyon jó a könyv, még enni is elfelejtenek. A szellemi táplálék élteti őket.

 

Csillag Csilla
gasztrológus

Vissza a bloghoz

Véleményét szívesen várjuk!