Virágevő

A karácsony, az a legkirályabb

kar_leadA karácsonyban az a jó, hogy azt mindenki várja. Tovább »

Szaloncukor, a magyar édesség

szc_lead

A magyar karácsony abban a lényeges dologban különbözik a többi nép ünnepétől, hogy a fenyőfájáról nem hiányozhat a fénylő sztaniolba burkolt szaloncukor. Tovább »

Interaktív disznótoros

Interakív disznótor Sül a kolbászRendszeresen érkezik hírlevél kedves barátomtól, Szabó Pétertől Noszlopról. Márton-napra nagy mellekkel és húsos combokkal hívogatott libanapokra. Most pedig egy interaktív disznótorosra. Tovább »

Milyen különös varázsa van ennek a szónak…

adv_leadA karácsony előtti izgalommal teli várakozásnak az ideje, amely mellett nem szabad elszaladnunk! Az ünnep előtti elmaradhatatlan és kötelező teendőink mellett kell, hogy Advent bűvölete ránk és általunk családunk tagjaira is átragadjon, kell, hogy megmártózzunk a várakozás izgalmaiban, a készülődés gyönyörűséges tevékenységében. Tovább »

A tréner répája

repa_leadAki negyven felett tanul meg teniszezni, annak a játéka igen szórakoztató a közönség számára: ezt hallottam egyszer egy rádiós kommentátortól. Milyen igaza van: de erre én már akkor rájöttem, amikor első lépéseimet tettem a nekem teljesen idegen teniszpályán. Tovább »

Szirmot fazékba

paly_leadA Rózsakunyhó által hirdetett receptpályázat sokakat ihletett meg, bár volt, akinek csupán a címe – Szirmot fazékba, bimbót serpenyőbe – alapján kalandoztak más vizekre gondolatai: Tovább »

Ibolyántúli élvezet

Bécsi ibolyatortaGondolták volna, hogy a szerény kis ibolya, amely a hóvirág után a másodikként bizonygatja nekünk, hogy itt a tavasz, Néró császár egyik kedvenc desszertjének ízesítőjeként vonult be a történelembe? Tovább »

Ha lefagyott a töke…

cukk_lead…vagy a cukkinije az első őszi hideg éjszakán, ne szomorkodjon. Dobja a komposztra, majd dőljön hátra kényelmesen a meleg szobában, és elmesélem, mi történt egyszer a jó kertésszel. Tovább »

Egy kosár őszi kincs

Őszi bogyók 02.Úgy tűnik, végérvényesen beköszöntött az ősz. A bágyadt napsütésben aranyszínű falevelek táncolnak, mint édes angyalok. Az erdő jókedvében kicsinosítja magát, őszi maskarát ölt magára. Tovább »

Gombába bolondulva

Őzlábgomba„Hatalmas fák között, gomba házakban lakunk és mindig vidámak vagyunk…” – így énekeltek a Hupikék törpikék, de Piroska és a vadász erdejében is gombák nőttek: az egész mesevilág telis-teli gyönyörűséges erdei gombákkal. Tovább »

< 1234 ... 7 >