Virágevő

Szerelmem, Ausztria

fh_leadMahlzeit, Österreich… minő jóság a gondviseléstől, hogy megint juttatott néhány napot, hogy élvezzem a hegyek barátságos vendégszeretetét! Tovább »

A hemina titka

pia_leadKöd előttem, köd mögöttem, isten tudja, honnan jöttem. Bizony, amikor igent mondtam kedves jó Péter barátom felkérésére, hogy az ehető virágok titkaival ismertetem meg a csúcsvendéglátós közönséget, nem tudtam mire vállalkozom. Tovább »

A sous vide diszkrét bája

g_leadNos, vagy jó fél éve ismerkedtem meg a  sous vide eljárással Kalla Kálmán jóvoltából. Miután másodszülöttem is úgy döntött, megpróbálkozik, miként lehet a konyhatechnika eme új vívmányát a mindennapokkal ötvözni, nosza, ebből már én sem maradhattam ki. Tovább »

Farsang a javából

fars_leadÉs a fánk megunhatatlan! Nemrégiben egy lomtalanításból két különleges fánksütő eszköz került a birtokomba, amelyeket nyomban ki is próbáltunk. Tovább »

Almanap

Almák 05.Az óvodában hetente egyszer volt almanap. Gyerekeim boldogan vitték a kertünkben termett almát, mindig maguk választottak közülük, és büszkék voltak az almáinkra. Tovább »

Itt a farsang, áll a bál

fank_lead…szól a nóta, s ha bálba nem is megyünk, azért a farsang akkor is itt van. A mindennapok egyhangú ritmusát, a munkanapok és hétvégék végtelen sorát festik alá az évszakokkal változó, s az életünket színesítő ünnepek.  Az ünnepek örömei közt első helyet foglalnak el a fehér asztal nyújtotta kis „boldogságok”. Tovább »

Stáb a katlanban

cv_leadForgat, főz, fotóz és finomakat firkálgat egész évben a Konyha.tv stábja, ám nagy ritkán mi is leülünk az asztal mellé, élvezni, amit mások főznek nekünk – bár a fotózás ilyenkor sem marad el, s aztán még meg is írjuk… Tovább »

Ünnepi morzsák

morzs_leadSokféle babona fűződik a karácsonyi abroszhoz, hát még a reá s köré hullott karácsonyi morzsához! A “karácsonyi morzsának” elsősorban gonoszűző, betegséggyógyító hatást tulajdonítottak, jó termést és az állatoknak szaporaságot ígérő varázsszerként tisztelték. Tovább »

Vaduljunk!

vad_leadAz ünnep közeledtén az erdő elkezd beköltözni a városba. Örökzöld ágakban, adventi koszorút ékesítő fenyőtobozokban, dekoratív termésekben ölt testet, hirdetvén, hogy van, amikor mindannyian vágyakozunk egy csipetnyi természet után. Tovább »

Fenyőt elő a zsákból!

Csupa csipke ruháikban ott álldogáltak kis unokahúgaim a karácsonyfa körül, meresztgették szemüket, óvatosan megérintették a tűleveleket. Tovább »

< 123 ... 7 >