Víkendsaláta kétféle öntettel

Víkendsaláta kétféle öntettel recept

Készítette admin Közzétéve: május 5, 2014

 • Mennyiség: 4 Adag

A népszerűségi ranglistán a hagyományos francia-, illetve oroszhússalátát a modern saláták követik, melyeket főételként, előételként és köretként is feltálalhatunk.

Hozzávalók

Elkészítés

 1. 1. A sonkát, a sajtot és az megmosott uborkát héjastól vékony csíkokra vágjuk, a levétől lecsöpögtetett csemegekukoricával és a kapribogyóval együtt. Lazán összeforgatjuk. és fele-fele arányban két mély salátástálba szórjuk.


 2. 2. A joghurtos öntethez a majonézt egy másik tálkába nyomjuk, zúzott fokhagymát, a Vegetát és a finomra aprított metélőhagymát és a joghurtot hozzáadjuk, és simára keverjük. Az egyik adag sonkás zöldséggel összeforgatjuk.


 3. 3. A mustáros öntethez a mustárt, az ecetet, a cukrot, egy kevés sót és egy kevés Vegetát, ízlés szerint összekeverünk, majd fél órát állni hagyjuk. Ezután az olajat belecsorgatjuk, a felaprított metélőhagymát beleszórjuk, és jól összekeverjük. A másik adag sonkás zöldségre locsoljuk és összekeverjük.


 4. Tálalás

  Két nagy tányérra vagy két tálba megmosott és leszárogatott galambbegy vagy rukkola salátaleveleket helyezünk, a kétféle, jól lehűtött salátát rákanalazzuk, Keménytojás cikekkel díszítjük.


 5. Jó tanács

  A salátaönteteket a tálalás előtt pár órával is elkészíthetjük, és tálalásig hűtőben tároljuk. Az évszaktól, alkalomtól függetlenül az önteteket más salátákhoz is felhasználhatjuk.


  vikendsalata

Véleményét szívesen várjuk!