Vidám rizottó

Vidám rizottó recept

Készítette admin Közzétéve: május 28, 2014

 • Mennyiség: 6 Adag

Ha az ételeket emberi tulajdonságokkal ruháznánk fel, akkor a gyorsaság és a vidámság lennének a legjellemzőbbek erre a rizottóra. Nos, hogyha így lenne, a gyorsaság és a vidámság mellett még más tulajdonságok is ékesítenék, amelyek újra és újra asztalhoz terelnék a rizs- és zöldségkedvelőket.

Hozzávalók

Elkészítés

 1. 1. A megtisztított hagymát és a fokhagymát 1 deci hideg vízzel elektromos aprítógépben durvára pépesítjük.


 2. 2. A megmosott, alaposan lecsöpögtetett rizst és megtisztított, apróra kockákra vágott sárgarépát serpenyőben az olívaolajon rövid ideig kevergetve pirítjuk. A kétféle hagymapépet meg a Vegeta felét hozzákeverjük, majd egy kevés meleg vízzel felöntve néhány percig pároljuk.


 3. 3. A kicsumázott, kockákra vágott paprikát és a leszűrt, leöblített csemegekukoricát rádobjuk, még egy kis vízzel felöntve újabb 10 percig pároljuk.


 4. 4. A vége felé az apróra vágott káposztát meg a maradék Vegetát is belekeverjük, és addig pároljuk, amíg a rizs megpuhul. A szükséges, az elfőtt folyadékot apránként meleg vízzel utánpótoljuk.


 5. Tálalás

  A tálalás előtt a rizottót megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.


 6. Jó tanács

  A rizst forró vízzel leöntjük, kb. 5 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük, és folytatjuk az elkészítést a recept szerint. Ezzel az eljárással a rizs hamarabb megpuhul.


  vidam_rizotto

Véleményét szívesen várjuk!