Trenk báró-szelet

Trenk báró-szelet recept

Készítette admin Közzétéve: június 14, 2014

 • Mennyiség: 4 Adag

A horvát történelembe tett gasztronómiai kirándulást igazán a Trenk báró-szelettel lehet kiteljesíteni. Laktató, összetett és ötletes étel, mely burgonyapürével, főtt burgonyával, és fejes salátával tálalva az ideális.

Hozzávalók

Elkészítés

 1. 1. A megmosott húst 4 szeletre vágjuk, kissé kiveregetjük, az Ajvárral megkenjük, majd mindegyikre 2-2 vékony szelet kulent, és egy negyed gerezd főtt tojást rakunk.


 2. 2. A hússzeleteket összehajtjuk, és fogpiszkálóval rögzítjük. Köröskörül kissé megsózzuk, majd serpenyőben, forró olajon minden oldalán hirtelen megsütjük. A csípős paprikát beledobjuk, és 1 deci vízzel felöntve addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.


 3. 3. Ezután a hústekercseket kiemeljük, a csípős paprikát kidobjuk. A visszamaradt zsiradékon a megmosott, felaprított csiperkegombát a zúzott fokhagymával és a Vegetával kevergetve puhára pároljuk.


 4. 4. A húsroládokat a mártásba visszatesszük, és 3-4 percig együtt pároljuk, hogy az ízek jól átjárják egymást. A vége felé a bort és a keményítővel simára kevert tejfölt kevergetve beleöntjük. Tetejét a felaprított petrezselyemmel meghintjük.


 5. Tálalás

  Ehhez az ételkülönlegességhez sós vízben főtt burgonyát vagy burgonyapürét tálaljunk.


 6. Jó tanács

  Ezt az étel csontnélküli karajjal vagy sertésfilével is elkészíthetjük.


  trenk_baro_szelet

Véleményét szívesen várjuk!