Töltött karalábé

Töltött karalábé recept

Készítette admin Közzétéve: június 30, 2014

  • Mennyiség: 4 Adag
  • Főzés: 1 óra 20 perc

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1. A húst megdaráljuk. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, és a tojással együtt a húshoz adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a felaprított petrezselyem felét is belekeverjük.


  2. 2. A karalábékról néhány zsenge levelet félreteszünk, majd a fejeket meghámozzuk, és közepüket karalábévájóval kifúrjuk. A húsos masszát a karalábék üregébe töltjük, majd egy nagy lábas alján szorosan egymás mellé rakjuk. (Ha a főzéshez kis edényt használunk, akkor a karalábék egymásra kerülnek, így főzésükhöz több – feleslegesen sok – víz szükséges.)


  3. 3. A félretett karalábélevelet apróra vágjuk, és a töltött karalábék tetejére szórjuk. Kb. 1 liternyi vizet fölforralunk, a leveskockát belemorzsoljuk, 4-5 percig forraljuk, a karalábékra öntjük. A cukorral (van, aki nem szereti, ezért ez el is maradhat) és a maradék petrezselyemmel ízesítjük.


  4. 4. Felforraljuk, majd közepes lángon, lefödve körülbelül 25 percig főzzük, ezalatt félig megpuhul. Ezután a kivájt karalábét is hozzáadva mintegy 10 perc alatt teljesen megpuhítjuk.


  5. 5. A töltött karalábékat a lábasból kiemeljük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel meg egy kevés forró főzőlével simára dolgozzuk, majd a lábasba öntjük. 2-3 percig forraljuk, hogy mártásszerűen besűrűsödjék. Végül a karalábékat belerakjuk és jól megforrósítjuk.


    toltott_karalabe

Véleményét szívesen várjuk!