Töltött kacsa

Töltött kacsa recept

Készítette admin Közzétéve: június 1, 2014

 • Mennyiség: 6-8 Adag

Szentestén bizonyára halat fognak elkészíteni, az újévre malacot és töltött káposztát, karácsonykor pedig lepjék meg a családot és a barátokat a Vegeta töltött kacsájával.

Hozzávalók

Elkészítés

 1. 1. A megmosott kacsát konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, a gerinc mentén éles késsel bemetsszük, óvatosan kiemeljük a csontokat úgy, hogy a combokat érintetlenül hagyjuk.


 2. 2. A zsemlét langyos vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A kétféle darált húst mély tálba töltjük, a zsemlét, a lehéjazott és felszeletelt kolbászt, a lereszelt parmezánt, a felaprított pisztáciát, a tojást, egy kevés borsot, a finomra aprított petrezselymet meg a Vegeta felét hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk. Ízlés szerint kissé sózzuk is.


 3. 3. A kicsontozott kacsát a maradék Vegeta, egy csipet só és frissen őrölt bors keverékével kívül-belül bedörzsöljük.


 4. 4. A kacsát a töltelékkel megtöltjük, a nyílást fehér cérnával bevarrjuk, vagy hústűvel rögzítjük. A kacsát néhány helyen tűvel megszurkáljuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és tepsiben 180ºC-ra előmelegített sütőbe toljuk.


 5. 5. Tíz perc elteltével a brandyvel leöntjük, és meggyújtjuk. Ha a láng elaludt, kb. 1,5 órán át sütjük úgy, hogy gyakran megforgatjuk, és ha szükséges, egy kevéske vizet öntünk alá.


 6. 6. A szép pirosra sült kacsát hagyjuk kissé hűlni, eltávolítjuk a rögzítő tűket vagy cérnát, és óvatosan felszeleteljük.


 7. Tálalás

  Ezt az ünnepi kacsát, mlinci-tésztával vagy burgonyapürével és vajon párolt zöldséggel tálaljuk.


 8. Jó tanács

  A kacsát helyettesíthetjük libával, pulykával, jércével vagy csirkével is.

  Ha a sütés közben a kacsát bőrét vajjal megkenjük, omlósabb és szebb színű lesz.


  toltott_kacsa

Véleményét szívesen várjuk!