Tojásos galuska

Tojásos galuska recept

Készítette admin Közzétéve: április 22, 2014

  • Mennyiség: 4 Adag

Ezt a kis ízletes ételt Önök is és a vendégeik is különlegességnek fogják tekinteni.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1. A lisztet, a sütőport, a sót és 4 deci langyos vizet mély tálba öntjük, majd robotgéppel vagy fakanállal csomómentesre kidolgozzuk. Negyed órányi időre pihentetjük.
    2. Lobogva forró, bő sós, olajos vízbe kiskanállal galuskákat szaggatunk belőle, és kb. 15 perc alatt megfőzzük, szűrőkanállal kiszedjük. Nem szabad leöblíteni!
    3. A tojást, a tejföllel, a tejjel, az étkezési keményítővel és a Vegetával jól felverjük. A hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, és serpenyőben egy kevés olajon kevergetve megpirítjuk. A galuskát beleforgatjuk, és jól átforrósítjuk.
    4. A tojásos keveréket ráöntjük, és kevergetve addig melegítjük, amíg a tojás krémesen megszilárdul rajta. Tálalás Az tojásos galuskát könnyű vacsoraként, petrezselyemmel meghintve fejes salátával ajánljuk. Jó tanács Kiváló köret lehet a paprikáshoz, tokányhoz. Egy aprócska trükk A galuska elkészítésénél fontos a gyorsaság, és a kézügyesség, hogy egyenletesen szaggassuk a vízbe a tésztát, így egyenletesen is főnek majd meg a galuskák. Ha még kezdők vagyunk galuska-szaggatásban, inkább kisebb adagokat főzzünk ki egyszerre.


    tojasos_galuska

Véleményét szívesen várjuk!