Thai kacsaleves NoCarb tésztával

thaiÍnyencek is csak ünnepeken esznek ilyen finomságot! És mindez szénhidrátmentes…

Hozzávalók:
1 csomag NoCarb Noodle (Angyalhaj), 1 kacsamell (kb 350 gramm), 30 gramm gyömbér (karikákra vágva), 2 vékony szál citromfű, 1,5 liter zöldség vagy húsalaplé, 150 gramm Julienne-re szeletelt répa (gyufaszálra), 60 gramm vékony karikákra vágott újhagyma, a zöldjével együtt, 1 evőkanál osztriga szósz, 1 evőkanál szója szósz, 25 gramm szárított shitakee gomba, 100 gramm babcsíra, 1 csomag koriander

Elkészítés:
thai_
Öntsük le a szárított shitakee gombát forró vízzel és tegyük félre állni.  A kacsamellet mossuk meg, töröljük szárazra és a bőrét vagdossuk be, majd egy felhevített serpenyőben a bőrével lefelé kezdjük el pirítani. Ha a bőre megpirult fordítsuk meg és pirítsunk egy kicsit a másik oldalán is. Egy fazékba tegyük bele a kacsamellet és öntsük fel 1,5 liter zöldségalaplével.

Tegyük bele a gyömbért és a citromfüvet és a koriander szárait (a leveleit szedjük le, csak a koriander szárát főzzük bele), majd főzzük amíg a kacsamell puha lesz. (kb. 1 óra) Szedjük ki a kacsamellet, bőrözzük le, és vágjuk vékony szeletekre. A lét szűrjük le. Tegyünk az elforrt víz helyére vizet (fél liter – a shitakee vizét is használhatjuk), tegyük bele a szójaszószt, az osztiga szószt, a vékony szeletekre vágott kacsát és a csíkokra vágott shitakee gombát. Forraljuk fel, majd hagyjuk rotyogni 10 percig.
Zárjuk el tegyük bele az előzőleg alaposan leöblített Nocarb tésztát, a répát, a csírát és a hagyma nagy részét (tartsunk meg egy kicsit a díszítéshez)
Hagyjuk állni 10 percet. Tálaláskor szórjuk rá a felvágott koriander zöldet és a maradék hagymát. Tegyünk mellé lime gerezdet és kínáljunk hozzá siracha szószt (ez egy thai csiliszósz)

Vissza a bloghoz

Véleményét szívesen várjuk!