Tágabb Étterem

Unom a rizsát

rizs_leadElőször is  bevallom, nekem, mint Tágabb Étteremben alkalmazott fő séfnek fogalmam sincs, mit jelent az „A” rizs. Ezért azt sem tudom, mi a „B”. Tovább »

Szentfazék

szf_leadKét, a világ bármely tájáról érkezett ember leül egy közös asztalhoz. Tágabb Étteremben ez a találkozás szent, mert esély arra, hogy megéljék az egységet és megüljék a csend ünnepét! Sokan most azt mondják magukban: – hm, ez olyan nagy, szent dolog?! Ha nem vesznek össze és nem hangoskodnak annyit, már sikerült is. Tovább »

Halíz Csodaországban

Fotolia_48561229_XSAmikor a magasabb világ belép az alacsonyabb világ színterére és fittyet hányva mindenre, átrendezi az itteni törvényeket, ezt nevezzük mi csodának!

Nálam Tágabb Étteremben a csoda a másik ember. A maga teljességében. Aki betért már hozzám, az látta, hogy itt egymás csodájából is táplálkozunk. A szív annyi gyönyörűséggel telik meg, hogy még a gyomornak is jut belőle. Tágabb Étteremben ez a  lelki-gyomor. Tovább »

Örömpörkölt

bogracsÉn a vendégektől tanultam meg, milyen is az étel és az élet élvezete. Ezek az én vendégeim különleges emberek, akikben ez a különlegesség nem első látásra mutatkozik meg. Nem ritka, hogy egy fél életet is leélnek körülöttünk, jönnek – mennek, néha eltűnnek, majd hirtelen előbukkannak, teszik a dolgukat, rendszerint nem egetverő tetteket hajtanak végre, ám mégis jelentőségteljes életet élnek! Tovább »

SZAKRAMEN-TÁL, avagy „vegyétek és egyétek…”

 kalacsTágabb Étteremben a húsvéti ünnep az evés alkímiája. Már említettem, hogy mielőtt megeszünk valamit, meg kell ölnünk, hogy azután belül újra életre kelthessük azt. A külső halálból belső Élet lesz.

Azon a bizonyos nagycsütörtöki estén Jézus megetette és megitatta tanítványait. Fogta a kenyeret, a bort, és mint „testem és vérem” nyújtotta át nekik. Tovább »

ÉT-ERŐ

BarnaAki étterembe jár, jól tudja, hogy minden a szakácson múlik. Persze, azért az alapanyagok, a felszolgálás, a teríték, a higiénia és a hely hangulata sem elhanyagolható szempont, de Tágabb Étteremben a  jó szakács nélkül az egész fabatkát sem ér. Tovább »

Tágabb Étterem

SzsbSzabó Sipos Barnabás vagyok, szeptemberben születtem a szűz jegyében, sőt az aszcendensem is szűz! Aki nem hiszi, járjon utána!

Ne féljenek, ez nem asztrológiai írás. Sem ezoterikus, misztikus, spiritisztikus, kozmikus, utópisztikus tanokkal és tapasztalatokkal fűszerezett mű.

Tovább »

< 1 >