Szűz Vénusz: egészséges ételek

veg_leadA Szűzben megint Föld jegyben áll a Vénusz; ez a praktikum szeretete felé tereli az ízlést. „A kicsi szép.” -ezt a szlogent bizonyára egy Szűz Vénuszú ember találta ki.

Az előző jegyre jellemző nagyzolás helyét itt a spórolás, és a célszerűség szeretete veszi át. A Szűznek bűn minden pazarlás; ő nem költ szívesen, kényeztetni is csak ésszel, hasznos dolgokkal lehet. Egy drága vacsorameghívás helyett vegyünk inkább neki valami háztartási gépet, öko-kivitelben.

szuz_vegA környezettudatosság, és általában a természetes, egyszerű, hamisítatlan dolgok szeretete vele született jellemzője. Külsejét sem cicomázza, ha nő, nem sminkel, egyszerű szabású, természetes anyagokból való, praktikus ruhákat hord. Nem zavarja, ha úgy néz ki, mint egy szürke kisegér. Ő a  hasznosságával szeretne kitűnni. Azt szereti, ha tetteiért, éles eszéért, megbízható teljesítményéért, jó szolgálataiért szeretik. Környezetében mindig rendet tart, térben és időben is. Tiszta udvar, rendes ház. Számlái sorba rendezve, időben befizetve. Ideje jó előre beosztva. Ha férfi, szabadidejében barkácsol, berhel. Vele egy randi kész kínszenvedés, mert igyekszik megfelelni az elvárásoknak, ezért elvisz ugyan egy (olcsó, de tápláló, egészséges ételeket szervírozó) étterembe, de végig azon görcsöl, hogy mennyi lesz a számla. Ha a végén felajánljuk, hogy fizetünk felesben, látványosan megkönnyebbül, és legközelebb (jövő ilyenkor) is mehetünk majd étterembe. De legszívesebben a természetben randizik. Egy közös sátrazás, vagy horgászat, gyalogtúra -ezek a neki tetsző programok. Olcsó, és egészséges. Sőt, ha akad valami a horogra, vagy találunk gombát út közben, még hasznot is hoz a konyhára! A hasznosságot mindenek felett értékeli. Magától viszont lehet, hogy nem mer programot javasolni; félénk és gátlásos természete visszatartja ettől. A szexben is inkább a megfelelni akarás a jellemzője; nagyon figyelmes de kissé görcsös. Csak akkor oldódik fel, ha már biztonságban érzi magát. Biztonságot a megszokás, a monotónia ad neki. Érzelmi és konkrét értelemben is lassan felmelegedő, hűséges típus.

 

A konyhában:

Az egészséges ételeket részesíti előnyben. Inkább kevesebb, de jó minőségű összetevőket választ. Gyakran vegetariánus, vagy valami más, egészségtudatos diétát követ. Legszívesebben maga termeszti, vagy egy ismerős gazdától veszi meg a friss biozöldeket. Főztjét kevéssé ízesíti. Szereti a nyers ételeket, a laktató, de nem megterhelő kosztot. Káros szenvedélyektől tartózkodik, ezért alkoholt, kávét nemigen fogyaszt. Lehet, hogy fehércukrot, bolti sót, tisztítatlan vajat, bolti tojást, tejtermékeket – és még ki tudja, mi mindent sem. Szívesen, és tudományos alaposságal elmagyarázza miért egészségtelenek ezek.

Véleményét szívesen várjuk!