Sült hús szedermártással

Sült hús szedermártással recept

Készítette admin Közzétéve: június 10, 2014

  • Mennyiség: 4 Adag

Próbálják ki ezt a húsos–gyümölcsös ízkombinációt. A sertéshús szedermártással, párolt csiperkegombával és gnocchival (ejtsd: nyokki) különleges élményt nyújt, elkészítésével pedig kezdők is bátran próbálkozhatnak. A szedermártás kitűnően illik borjú- vagy vadhúshoz is.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1. A megmosott, szárazra törölt húst kb. 2 centi vastag szeletekre vágjuk, a Vegetával meghintjük, és serpenyőben, forró olajon mindkét oldalukon hirtelen megsütjük.


  2. 2. A húst tűzálló tálba rakjuk, és melegen tartjuk. Visszamaradt zsiradékába a szederbort beleöntjük, a megmosott, jól lecsöpögtetett szedret rádobjuk, és levét kb. felére beforraljuk. Ekkor annyi dzsemet elkeverünk benne, hogy mártás-sűrűségű legyen.


  3. 3. A megtisztított, feldarabolt csiperkegombát serpenyőben, forró olajon, kevergetve pirítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és addig pároljuk, amíg az összes leve elfő.


  4. Tálalás A szűzérméket a csiperkegombával, a lobogva forró, sós vízben kifőzött és lecsöpögtetett gnocchival, szedermártással leöntve tálaljuk.


    sult_hus_szedermartassal

    Véleményét szívesen várjuk!