Spajzgirl interjú Madonnával

mad“Őrjítő, provokatív, hiperambiciózus, kifürkészhetetlen” – kb. ezek a leggyakoribb, Madonnával kapcsolatban használt jelzők.

A popdíva (aki sohasem szűnik meg up-datelni magát) a szemünk előtt alakult át erőszakos, ide nekem az oroszlánt ifjúból, szűz menyasszonnyá (’Like a virgin’), szex istennővé, a 80-as évek zenei piacának egyeduralkodójává, divatdiktátorává. 300 millió példányban kiadott lemezével, CD-ivel, videóival, nem csoda, hogy 2001-ben megkapta a Top 10 szórakoztató művész díjat. A most már érett, középkorú nő gondolkodásmódja, életstílusa, legalább annyira hatással van az emberekre, mint agyonsportolt teste. Ezt a tömegpszichózisra képes boszorkányt, legalább annyira gyűlölik, mint amennyire kívánják.

Ezek a gondolatok cikáztak át az agyamon, miközben este negyed hatkor a St George Hotel felé baktattam, ahol a drága Claudio már várt, majd személyesen ő kísért fel a hotel legfelső emeleti Grand Balcon étterembe, ahol a lenyűgöző panorámát bámulva költötte el Madonna éppen – mint utólag láttam – igencsak egyszerű vacsoráját. (2 szál hatalmas gombás raviolit, parmezánnal megszórva és zöld pestoval ízesítve)

madonnaAmikor beléptem, az istennő már a vacsora közepénél járhatott, de az üdvözlésemre egy percre felállt, és kezet rázott velem. Az életben törékenyebbnek tűnt, mint a képernyőn. Ahogy közelről végigmonitoroztam, azonnal feltűnt a csuklóján, a piros fonál, a kabbalah, ami állítólag megvédi az ördög szemétől, (’Evil Eye’), a negatív auráktól. Szóval ez az ő stressz menedzsmentje, nem a vodka – gondoltam. A superwoman kryptonite lakatja a gyűlölködő pillantások tüzében azonnal működésbe lép, és ezzel a piros fonállal taszítja el magától az irigykedőket, meg az őrülteket.

Kabbalah ide vagy oda, Madonna hihetetlen erős, határozott egyéniségnek tűnt.
– Time is money! – felkiáltással, mintha csak a ’Material girl’ címnek akarna megfelelni, azonnal rátért a lényegre, így megtudtam, hogy egy japán és egy olasz szakácsa van, ők főznek rá felváltva. Az európai konyha közül az olaszt kedveli, az ázsiaiból a japánt (logikus), kedvence a füge – minden variációban, járt már Magyarországon (ott forgatták az Evitát) mondta, miután megtudta, hogy magyar vagyok, és ennyi. Mivel közben befejezte a vacsoráját, felállt, és elköszönt.

Csalódott arcomat látva Claudio elmondta, Madonna minden fellépése előtt jógázik, ezért a sietség, de kárpótlásul az asszisztense kezembe nyomott egy listát, melyek a Madonnával kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre adott válaszokat tartalmazták:
 
Íme:

Mit tart a legnagyobb teljesítményének?
Az anyaságot! (2 gyermeke van Lourdes-Lola Leon Carlos Leontól és Rocco Ritchie – Guy Ritchie angol filmrendezőtől)

Kedvenc ételei:
A pattogatott kukorica, kaviár, rizsfelfújt (édesen vagy sósan), saláták, halak, csirkefilé grillezve, ezen kívül nem iszik alkoholt, csak Cosmopolitan palackozott vizet.

Kedvenc festőművészei:
Frida Khalo (“My Birth” – Születésem című festménye Madonna birtokában van), Pablo Picasso, Dali (több eredeti Dali festmény tulajdonosa)

Kedvenc designerei:
Dolce&Gabbana, Stella McChartny Versace és Maripol – punk rock brand

Hobbijai:
Jóga, olvasás, írás és a családjával való időtöltés

Kedvenc mozifilmjei:
“A Place In The Sun”(Hely a nap alatt), “The English Patient”(Az angol beteg), “To Kill A Mockingbird” (Ne bántsátok a fekete rigót, Gregory Peckkel)

Kedvenc sportjai a táncon kívül:
Box, kosárlabda

Példaképei:
Greta Garbo, Bette Davis, Marilyn Monroe, Grace Kelly, Marlene Dietrich, Martha Graham (egy dalban az összes színésznő nevét megörökítette)

Legbüszkébb:
A gyermekeire és saját dalára – “Live To Tell”

Kedvenc könyvei:
The Passion, The Alchemist, Corelli’s Mandolin, The Little Prince, Little Women, Memoir of a Ghesa

Kedvenc írói, költői:
Alice Walker, Kurt Vonnegut Jr., Fancoise Sagen, Jack Kerouac, James Joyce, Charles Bukowski, Honore de Balzac, V.S. Naipaul, Henry James, Louise Edrich, Guy de Maupassant, Noel Coward, Arthur Golden, Pablo Neruda

Spajzgirl

Véleményét szívesen várjuk!