Samobori Kotlovina

Samobori Kotlovina recept

Készítette admin Közzétéve: június 16, 2014

 • Mennyiség: 5 Adag

Egy vásár, búcsú vagy szüret sem az igazi a széles karimájú, lapos „fémkalapban” azaz kotlovinában készült hús nélkül. A samoboriak ebben is felülmúlhatatlanok, ahogy más, különleges összeállítású ízkombinációikban is.

Hozzávalók

Elkészítés

 1. 1. A megmosott, leszárogatott karajszeletek széleit kissé bevagdossuk, a csülköt kicsontozzuk, és bőröstől feldaraboljuk. Megsózzuk, és félórácskát állni hagyjuk.


 2. 2. A bográcsban, forró olajon a csülköt kevergetve megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott hagymát. Egy liter vízzel és a borral felöntjük, az egészben hagyott pepperonit, a borsot, az őrölt pirospaprikát és a Vegetát belekeverjük.


 3. 3. Kb. 40 percig főzzük, közben a bográcsot olykor rázogatva megforgatjuk. A kolbász bőrét lehúzzuk, húsát kézzel szétmorzsoljuk


 4. 4. Ha csülök puha, a karajt és a kolbászt is hozzáadjuk, és addig sütjük, amíg a hús megpuhul. (Szükség szerint az elpárolgott levet pótoljuk.)


 5. Tálalás

  Babsalátával, savanyúsággal sós vízben főtt burgonyával és egy pohárka jó borral kínáljuk.


 6. Jó tanács

  A friss csülök megadja az étel karakteres ízét és a sűrűségét. Másfajta húst is felhasználhatunk, például tarját vagy csirkecombot.


  samoborska_kotlovina

Véleményét szívesen várjuk!