Roston sült csirke

Roston sült csirke recept

Készítette admin Közzétéve: június 4, 2014

 • Mennyiség: 4 Adag

A recept neve gyakran nem fedi a teljes igazságot az ételről. Ez a „roston sült csirke” nem egyszerűen roston sült csirke: sokkal inkább igazi gurmand lakoma.

Hozzávalók

Elkészítés

 1. 1. A megmosott, konyhai papírtörlővel leszárogatott csirkecombokat a bőrös felükkel lefelé, vágódeszkára rakjuk, és a forgóknál éles késsel kettévágjuk. A felső- és alsócombokból a csontokat eltávolítjuk. A húst mély tálba tesszük, a Vegetával meghintjük, a rozmaringot ráfektetjük, és az olajjal meglocsoljuk. Legalább 30 percig állni hagyjuk, de legjobb, ha egy egész éjszakán át a hűtőszekrény alsó polcán érleljük.


 2. 2. Sütés előtt a húsról az olajat kissé letörölgetjük és a bőr nélküli oldalán kissé kiveregetjük.


 3. 3. Forró grillsütőn először a bőrős felén sütjük meg, majd Miután a bőre ropogósra sült, megfordítjuk, és a másik oldalát is szép pirosra sütjük.


 4. 4. A hámozott mandulát vékony csíkokra vágjuk, és serpenyőben a felforrósított vajon kevergetve kissé megpirítjuk. A sós vízben puhára főzött rizst, a Vegetát, a borsot, és a felaprított petrezselymet hozzáadjuk, és az egészet jól összeforgatjuk, vigyázva, hogy a rizs ne törjön.


 5. Tálalás

  A forró mandulás rizsre a roston sült csirkét ráfektetjük, az Ajvárt külön tálkákban kínáljuk mellé.


 6. Jó tanács

  Ha nincs grillsütőnk, a bepácolt csirkehúst serpenyőben is megsüthetjük.


 7. Egy aprócska trükk

  Ha a pácoláshoz használt rozmaring-ágacskát a sütőlemezre vagy a serpenyőbe is beletehetjük. A csirkelakoma még ínycsiklandóbb lesz tőle.


  roston_sult_csirke

Véleményét szívesen várjuk!