Rák Vénusz – elárasztó érzelmek

rak_leadA Rákban Víz jegybe lép a Vénusz. Itt az érzelmek uralkodnak. A mindent elárasztó, nagy, romantikus érzések, a ráhangolódás, az anyáskodó gondoskodás jellemzi a Rák Vénuszú embereket.

Az érzelmi biztonság számukra az igazi érték. Ezt szűk családi körben, a régmúlt kapcsolataiban és mintáiban találják meg. Ezért nagyon ragaszkodóak, idegenekkel szemben bizalmatlanok, de a „belső körben” nagy melegséget, odaadó törődést nyújtó emberek ők.

Ez a tutujgató tyúkanyós kedvesség jellemzi a Rák Vénuszú nőket, akiket onnan lehet felismerni, hogy úgy bánnak a párjukkal, mintha az a kisfiuk lenne.

rakHagyománytisztelő és kötelességtudó anyukaként sütnek-főznek-vasalnak a kiválasztott férfiúra, és lesik minden lelki rezdülését, aki, ha maga is Rák Vénusszal rendelkezik, el is várja ezt. Az erotikában a gyöngédséget többre értékelik a szenvedélynél. A legintimebb pillanat: amikor végre kiöntik szívüket és öledbe hajtott fejjel elsírják gyermekkori sérelmeiket. Általánosságban nagyon régimódiak a szerelemben. Klasszikus randevúval lehet őket meghódítani (illetve férfiként így próbálnak hódítani): virágcsokor, elegáns vacsora, szép szavak, akár versben, kabát le-, és felsegítés törődő kedvességgel, és semmi malackodás. A Rák, ha álmodozik a szexről, garantáltan a romantikus nászéjszakájára gondol, ahol szende szűzként átadhatja magát az Igazinak.

Ízlésük konzervatív. Számukra a legfinomabb: a Mama főztje. Ha mégis étterembe mennek, a csendes, gyertyafényes helyeket szeretik, ahol a háttérben halk klasszikus zene szól, vagy valami szívhez szóló melódia. Egy romantikus várrom közeli-, vagy vízpartra nyíló kerthelyiség számukra a tuti randi-tipp. A hely atmoszférája fontosabb is, mint maga az étel. A lágy, puha textúrájú ennivalót részesítik előnyben, és a hagyományos elkészítési módokat. Édesszájúak.

Rák Vénusz ételek: pürék, főtt húsok gyümölcsszósszal, párolt zöldségek, krémlevesek, tejszínhabos felfújtak, pudingok, turmixok, kompótok.

 

Csillag Csilla
gasztrológus

Véleményét szívesen várjuk!