Pulykatokány

Pulykatokány recept

Készítette admin Közzétéve: április 6, 2014

  • Mennyiség: 4 Adag

Ez az étel olyan klasszikus magyar ízekre emlékeztet, mint a gulyás vagy a paprikás, ráadásul felidézi Pannónia festői paprikamezőinek színeit is.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1. A pulykamellet megmossuk, konyhai papírtörlővel a vizet alaposan leitatjuk róla. A húst vékony csíkokra vágjuk. A megtisztított hagymát és gombát felaprítjuk, a megmosott petrezselymet finomra vágjuk. A mandarint meghámozzuk, fehér belső héjának maradványait eltávolítjuk, a gyümölcsöt pedig gerezdekre szedjük.
    2. Egy közepes vagy nagyobb serpenyőben a vajat felforrósítjuk. A hagymát rádobjuk, kevergetve üvegesre pároljuk, majd a gombát is hozzáadjuk. A petrezselymet és húscsíkokat is belekeverjük. Kissé megsózzuk, (ettől a gomba levet ereszt) és a curry-vel meg a Vegetával meghintjük. Ha egyet forr, a tejszínt belecsorgatjuk.
    3. Ha a hús puha, a mandaringerezdeket belekeverjük. A tűzhelyt kislángra vesszük, a fehérbort ráöntjük, megkeverjük, és a lángot elzárjuk alatta. Tálalás A pulykatokányhoz köretnek párolt rizst vagy mazsolás rizst kínáljunk. Tipp Ha a vékonyra felcsíkozott pulykamellet egyszeri főzéshez elegendő adagokban a mélyhűtőben tartjuk, bármikor gyorsan elkészíthetjük ezt a könnyű finomságot, akár váratlan vendégek érkezése sem okoz meglepetést.


    pulykatokány

Véleményét szívesen várjuk!