Pszichopatika

A Mecsek titka II.

hagymainHelyi termelőktől (még a pécsi piacon) vételezett házi kecskesajtból, kolbászból és kovászos parasztkenyérből álló ebédünk elköltése után – amihez marékszám faltuk a medvehagymát- elindultunk lefelé, Orfű irányába. Átgázolva a medvehagymától zöldellő fennsíkon, alászálltunk a hegy mögött gyöngyszemként csillogó Orfű – Pécsi tó mellett megrendezett fesztivál zsivajába. Tovább »

A Mecsek titka

Pecsindex„Akik élnek, délnek mennek…” – szólt a sláger, és én is így tettem, Pestről Pécsre költöztem. Az egyetemi évek szabadsága után jött a munkakeresés-karrierépítés keményebb világa, ehhez néhány zsákutcából kifarolva újra a főváros felé vettem az irányt. De szabadságra – ha tehetem – ma is Pécsre, és környékére látogatok. Tovább »

Alkohológia

borokindexAlkoholizáló nemzet vagyunk. Merem állítani, mindenféle statisztikai utánajárás nélkül, hogy nincs olyan tisztességes magyar család, amelyben legalább egy alkesz ne lenne. Kiváltképp, ha az addiktológus kollégáim szigorú definícióját vesszük alapul: ha van olyan helyzet, amely elképzelhetetlen számodra szesz nélkül, alkesz vagy! Tovább »

Szenzoros élmény- és társkeresés

kezekCsendben, olvadó hólétől dermedt lábakon lopakodik felénk a Tavasz. És minden, ami ezzel jár. Tavaszi fáradtság, mérgelődés, vagy épp méregtelenítés; átmeneti kabát, és tartósnak szánt társ keresése. „Tavaszi szél viízeet áraszt, Minden madár tá-ársat vá-álaszt…” Tovább »

Sörömóda

SorindexEz az írás a nemes serital dicséretéről fog szólni. A „folyékony kenyér” egyéb erényei mellett igazi B-vitamin bomba; a legegyszerűbben hozzáférhető, legősibb, és legjobb természetes eredetű nyugtató. Alkoholmentes verzióját tejszaporítónak is ajánlják – anno én is kaptam a kórházi csomagban, ami a babám mellé járt. Mi mindent érdemes még tudni róla? Tovább »

Pszichopatika – Lelki táplálék gyomrozással

kataindexRekvényi Kata vagyok, pszichológus, és újdonsült gasztro-blogger. Dolgoztam már kórházban agysérültekkel, családsegítőben pedig halmozottan hátrányos helyzetű személyekkel. Fő megélhetésem az önismereti igénnyel bíró, és /Anyós szerint/ „unalmukban magunknak problémákat gyártó” jól szituált felnőtt kliensek biztosítják.
Tovább »

< 12 >