Pécsi éjszakák 2.

pe_leadAz Apollo Art Mozi halljában álló Trafik régi kedvencem. Retro, de igényes, nagy tánctere egykor mozi volt, ezért lejtős. Ideális koncerthelyszín: hátulról is láthatod a zenekart. Ottjártamkor épp egy örmény konyak-kóstolót tartottak.

Ez a város tele meglepetésekkel. Mióta itt jártam számos új hely nyitott meg. Bevált bulizóhelynek számít a főképp fiatalok által látogatott Pécsi Est Café, illetve az El Inferno, ahol az ifjú lázadók durva zenéket hallgatva roncsolhatják májukat kedvükre a város szívében. Itt (pontosabban a klub elődjében) született meg anno a nagysikerű beöltözős Papok és Prostik buli ötlete is, Bridget Jones naplója után szabad és sötét értelmezésben…

pe2Nagy kedvenceim, a Pécs környékén (pl. Remeteréten, a volt kőfejtő területén, a retro Vidámparkban, TV-toronyban vagy épp a Jakab-hegy tetején) alkalmilag megrendezett elektronikus zenei party-jait hiába ajánlanám, azokat ki kell fogni. Ezekről a goa.hu–n érdemes informálódni. A környék kiválóan alkalmas mindenféle tudatmódosítás nélkül is a teljes elszállásra.

Végül egy olcsó, tán a legolcsóbb városközpont-közeli szállást ajánlom a bulizásban megfáradt idelátogatónak. Az Ananas Hostel egyedülálló hangulatú hely. Kívülről omladozó, belülről bájos buhera-mátrix: itt mindent a két fiatal tulaj rakott össze a két kezével, a maradékokból mozaikolt fürdőszobáktól kezdve a raklapbútorokig. Egyikük pécsi, a másikuk francia. A Hostel is nemzetközi, bohéman, kaotikusan otthonos. Nekem az egyetemi társbérelteket idézi, ahol szűk helyen egymásra rétegződik a sok itt lakó, itt megforduló ember egyéniségének tárgyi lenyomata. Garantáltan az egyetlen hely a városban, ahol a WC mellett francia nyelvű irodalmat is tartanak a kispolcon.

 

R.K.

Véleményét szívesen várjuk!