Nyilas Vénusz – szabad szájú

nyilas_leadA Nyilasban ismét a Tűz jegyébe lép a Vénusz. Lobogás, nyíltság, harsányság, idealizmus jellemzi ezt a jegyet.

Lelkes tervező, nagy álmodozó, de sokszor nem látja a fától az erdőt, elvész a realitás talaján. A Szerelembe szerelmes. Pontosan meg tudja fogalmazni, mi kéne neki, és hogy milyen ideális társkapcsolat – de valószínűleg az első nehézségnél feladja azt, és máshol keresi a boldogságot.

Stílusa nyers, vagány. Nagy hangjáról, harsányságáról ismerhetjük fel legkönnyebben. Ha nő, fiúsan öltözködik, vagy sportosan. A kényelmes darabokat részesíti előnyben. Szereti a mozgást, a különösen a kültéri sportokat. Klubjának trikóját, vagy „mestersége címerét” lelkesen viseli, pl. karabiner a kulcstartója, ami ott fityeg a túrahátizsákja oldalán. Máris egy kapcsolódási pont: legkönnyebben a közös hobbikon keresztül lehet ugyanis közel kerülni hozzá.

nyilasGyakorta alakulnak át nála baráti kapcsolatok szerelemmé, vagy legalábbis szexszel súlyosbított haversággá. Efféle „szabadidőpartnere” több is lehet a Nyilas Vénusznak. Ugyanígy ő az, aki képes baráti jobbként nyújtani a szexet elkenődött, szerelmi bánatban fetrengő régi jó barátjának. Mindezt teljes nyíltsággal és szeretetreméltó naivitással teszi, a játszmázás mindennél távolabb áll tőle. Minden körülmények között igyekszik korrekt lenni. Azt viszont nehezen érti meg, hogy valaki más szíve más szabályok szerint is működhet, mint az ő szabados elveire.

Randizni vele klasszikus értelemben nem lehet, legjobb egy közös kirándulást a hegyekben vagy egy hétvégi külföldi kiruccanás. Vasúti kocsik, várótermek büféi, sípályák hüttéi – ezek a Nyilas Vénusz „randi” helyek. De fellelhetőek még művészmozik büféiben is, mert filózni is igen szeretnek. Ha sikerült közös szellemi platformra helyezkednünk vele, onnan már csak egy lépés a testi sík meghódítása.

A tartalmas, laktató ételeket szereti. Odafigyel, hogy honnan jött az étel, a „fair trade” mozgalom híve. Nem sokat ad a tálalásra.

Nyilas Vénusz ételek: töltött káposzta, sült oldalas krumplival, babgulyás, elvitelre készült ételek pl. gyros pitában, szendvicsek. Szeretheti a jó borokat, de nem túl válogatós. Sörözős típus.

 

Csillag Csilla
gasztrológus

Véleményét szívesen várjuk!