Nagycsaládos Napló

Károly-napi szarvaspörkölt

OLYMPUS DIGITAL CAMERAItt vagyunk az Advent kellős közepén, lassan Karácsony és borongósak a napok, esténként már fagy, de mégse ide illő recepttel jönnék. Vidám novemberi napsütéses, bográcsozós történettel szolgálnék ma. Aznap igazi vénasszonyok nyara volt, jó újraélni a fotók és a recept alapján ezt a napot. Tovább »

A Levendula Napok

lev_leadVégre eljött a nyár. A levendulák szórványosan virágoznak még, de a panel erkélyén már virágba borultak. Tovább »

Padlizsánkrém à la Lili – vendégváró falatkák 1.

padlizsan_leadKedvenc kenőkéim egyike, közkinccsé teszem e páratlan zöldségből készülő krémemet. Több verziót is megosztanék, attól függően, hogy a hagyományos erdélyi vagy a mediterrán ízek állnak közelebb hozzád, kedves Olvasó. Tovább »

Tágabb és szűkebb otthonunk

PecsMost itt az ideje, hogy bemutassuk, hol is él a mi „kis” családunk. A Mecsek déli lankái alatt elhelyezkedő, gyönyörű, mediterrán városban lakunk, a neve Pécs. Baranya megyében található, lent nagyon délen,  olyannyira, hogy ez az ország legdélibb megyéje. Mi vagyunk a Balkán Kapuja. Tovább »

Családi portré – bemutatkozunk

csalad_indexCsaládom és egyéb állatfajták, avagy nagycsalád a kilencediken, a Levendula –Lak-osztályban.
Dolce Vita – magyar módra

Kedves Olvasó,
ez az első blog, amit írok magunkról, a nagycsaládos élet rejtelmeiről, konyhai és nevelési praktikákról, így nézd el nekem sutaságom. Cserébe beengedlek az életünkbe, ízelítőt kaphatsz e forgatagból. Tovább »

< 1 >