Főoldal Receptek Desszert Mogyorós, karamellás csokigolyó
Mogyorós, karamellás csokigolyó

Mogyorós, karamellás csokigolyó

385
0

Ha a gyerekekkel együtt készítjük, szépen becsomagolva tökéletes ajándék lehet Anyák napjára, Karácsonyra, vagy akár a fára szaloncukor helyett is.

Mogyorós, karamellás csokigolyó

mogyoros_karamellas_csokigolyo

Készítette admin Közzétéve: június 14, 2016

 • Mennyiség: 30 darab
 • Főzés: 60 perc

Ha a gyerekekkel együtt készítjük, szépen becsomagolva tökéletes ajándék lehet Anyák napjára, Karácsonyra, vagy akár a …

Hozzávalók

Elkészítés

 1. 1. A csokoládékrémhez a kétféle csokoládét egy kisebb lábasba tördeljük, a tejszínt ráöntjük, a vajat hozzáadjuk. Kis lángon melegítjük, míg jó félig fölolvad minden, majd a tűzről lehúzzuk, és többször megkeverve hagyjuk, hogy a benne lévő melegtől teljesen felolvadjon.


 2. 2. A mogyorót egy serpenyőbe szórjuk, közepes lángon, folyamatosan rázogatva 4-5 percig pirítjuk. Félrehúzzuk, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd vékony barna héját ledörzsöljükróla.


 3. 3. A vajkaramellát egy picit meglágyítjuk, amire két megoldás is tökéletes: 130-140 fokos sütőben pár perc, illetve mikrohullámú készülékben kb. 12 másodperc. Megnedvesítjük a tenyereinket, az egyikbe egy karamellát teszünk, másik tenyerünkkel egy kicsit elnyomkodjuk. Egy tisztított mogyorót rakunk a közepébe, majd meggömbölygetjük úgy, hogy a mogyorót a karamell körös-körül bevonja. Miután a karamell meleg, az is jó megoldás, ha egy kis darab sütőpapíron lapítjuk el, mielőtt belekerül a mogyoró. 10-15 percre hűtőszekrénybe tesszük.


 4. 4. A csokoládékrém időközben kellően lehűlt, így a karamellás mogyoróból párat belerakunk, egyevőkanállal beleforgatjuk, hogy a krém mindenhol bevonja, majd egy kis szilikonos csokoládéformába rakjuk. Akinek nincs ilyen formája, a kis golyóbisokat rakja sütőpapírral bélelt tepsire, és a kanállal igazgassa el,hogy szép gömbölyű legyen. Miután a csokikrém lágy, a formázása szebb, ha berakjuk a hűtőbe, és 10-15 perc elteltével, amikor egy kicsit megdermedt, kézzel, pár mozdulattal átgömbölygetjük. Ha időközben a csokoládékrém megdermedne, pár pillanatra tegyük a tűzhelyre, és egy kicsit melegítsük föl, így újra lehet dolgozni vele. Akár szilikonformába, akár sütőpapírra raktuk a golyókat, tegyük mindet a hűtőbe dermedni.


 5. 5. A bevonáshoz való csokoládét felolvasztjuk, de vigyázzunk, ne melegítsük túl, mert akkortömbbé összeáll, és kezelhetetlen lesz.


 6. 6. A szilikonos formából a kis bonbonokat egy sütőpapírral bélelt tepsire kinyomkodjuk. Egyesével, egy kanállal vagy kézzel az olvasztott csokoládéba forgatjuk úgy,hogy minél kevesebbet dédelgessük, ne olvadjon meg a kezünk melegétől. Ha megforgattuk a csokoládéban, kissé lecsöpögtetve visszarakjuk a sütőpapírra, és dermedni hagyjuk.


 7. Jó tanács

  Mogyoró helyett kerülhet bele kis marcipángolyó vagy gesztenyegolyó is.

  Egy darab: kb. 120 kcal


  mogyoros_karamellas_csokigolyo

LEAVE YOUR COMMENT

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.