Mérleg Vénusz – esztétikus

merleg_leadA Mérlegben újra erőben van a Vénusz, de szemben a Bika földhözragadtságával itt most a Levegőben szárnyal. Azaz elrugaszkodva a rögtől az ideák világában keresi a boldogságot. Mottója: „A stílus maga az ember!”.

Született esztéta, aki a „külcsínyt” többre tartja a „belbecsnél”. Lényeg a tálalás, a körítés. Nem baj, ha mesterséges a színezék (akár az ételben, akár a nőn), csak legyen mutatós. Ha nő, akkor finom hölgy, aki mutatós, mint egy kirakati baba. Finom, elegáns, minden kiegészítője tökéletesen megy egymáshoz. Az aktuális divat diktálja, hogy mit vesz fel. Mielőtt utcára lép, biztosan tükörbe néz, és sminket igazít. Illem-, ízlés- és divatkérdésekben mindig „up to date”. Modora is kifinomult. Udvarias, kellemes társaság, bár kissé felszínes, és vonzó bája sosem hevül szenvedéllyé. Nem szereti a heves és túl mélyen felkavaró érzéseket, semmit, ami megboríthatná kiegyensúlyozottságát. A klasszikus széptevőkre bukik. Virágcsokor, kézcsók, előre engedni mindenütt, és „Szívem Királynője” már szerelmes is, csak hazudj neki még valami szépet az örök hűségről. A Mérleg Vénuszú férfiak a divatos, mutogatni való szépségekre buknak, és lovagként kényeztetik őket. Klasszikus, filmbe illő klisékkel udvarolnak, de kreatívan variálják őket. Kamaszként akár verset is írhatnak kedvesükhöz. Felnőttként biztosan valami neves, trendi helyre vagy rendezvényre viszik el, ahol a központi helyre ültetik őt.

merlegÉtrendjét tekintve válogatós. Szereti a jót, de a beltartalom és a megbízható minőség helyett a szép csomagolás és a „hozzáadott érték” (azaz a márka, a reklámok üzenete, és a számára fontos referenciacsoport preferenciája) nyom nála a latban. Be nem vallaná, hogy nem ért a borokhoz, vagy hogy nem szereti a kaviárt, vagy hogy éhes maradt a bruschetta után, viszont dicsekszik azzal, hogy ismeri a legtrendibb helyeket avárosban.

A könnyű ételeket részesíti előnyben. Szereti a színes tálalást, az egymással harmonizáló ízeket, a finom fűszerezést. A salátára fektetett grillhúst, a gyümölcsleveseket. Édesszájú. A koktélkölteményeket nekik találták ki, a kis esernyővel. Ha meg akarsz szabadulni tőle, rendelj sört és böfögj egy jó öblöset, majd csapj a pocakodra elégedetten. Sose látod többet.

Csillag Csilla

Véleményét szívesen várjuk!