ManoChef

Boldogság = Jóféle hús, egy remek rizsfajta és friss zöldség

riz_leadAzzal azért legyünk tisztában, hogy ami annak idején (de sok helyen még napjainkban is) “A”-s, ne adj Isten “B”-s rizsből főzött egytálétel elénk kerül(t), az nem rizottó! Tovább »

Zöld. Körte. Avokádó.

av_leadChilében vajgyümölcs, nálunk avokádó! Mexikóból származik ez a nagyszerű gyümölcs, az avokádó-körte. A maják és az aztékok csodagyümölcsnek tartották, Európában Izrael terjesztette el. Tovább »

Beszédes emlékek: Narancsos rizsfelfújt

m_leadMint a legtöbb finomságról, a rizsfelfújtról is elmondható, hogy édesanyámé volt az első, amiből ettem. Nagyon ízlett, így az lett a mérce felfújt “fronton” is! Tovább »

Felvágott saláta: ha maradt, ha nem

sal_leadHa maradt, ha nem…finom! Tovább »

A banános torta, avagy zúzzuk bele!

tort_leadVan úgy, hogy feketedik a banán héja és senkinek  sem szimpatikus, nem kopik el a kosárból. A gyerek meg főleg pfujol, én ilyet soha! Ilyenkor kell valamibe belegyúrni, s így “titokban” érvényesülhet a szülői akarat! Tovább »

Pásztorbulgur, avagy a tarhonya után szabadon

chef_leadEjha! A pásztorral még nincs baj, de mi is az a bulgur? Tovább »

Panna Cotta, a fehér puding

panna_leadPuding próbája az evés, szokták volt mondani, miért ne tennénk így! Panna Cotta egy Piemontéből származó klasszikus olasz édesség. Ha leegyszerűsítve akarnám megfogalmazni, talán a tejszínpuding lenne a legtalálóbb név. Tovább »

Lecsó, a magyar szerelem

le1A lecsó balkán eredetű , mégis tipikusan klasszikus magyar étel, ha úgy tetszik paradicsom-paprika pörkölt. És pörköltben bizony jók vagyunk! Tovább »

Bruschetta, a pirított kenyér

B1Vílághírű!!!
Gyors, ropogós, változatos….és hamar elfogy! Ez a bruschetta. Tovább »

Az isteni kecskesajt

K1A kecskesajt kecsketejből készül, ez az egyik legegészségesebb tejfajta. Régebben gyógyító hatása miatt is alkalmazták, használták, (a kecsketej a tébécé gyógyításában nagy szerepet játszott). Tovább »