Kultur Bisztró

Múzeumban ismerkedni?

szepmuvMinden hónapban van egy csütörtök, ami más mint a többi! Van ebben a csütörtökben valami plusz. Ezen a napon nem zár be a Szépművészeti Múzeum, és olykor a Nemzeti Galéria sem. Felváltva nem zárnak be. Egyszer az egyik, másszor a másik. Tovább »

Operamatiné – Weber: A bűvös vadász

Renata12013. május 5. 15:00 – 17:00
Fesztivál Színház

A már megszokott és népszerű Matinékoncertek májusi programjában operakülönlegesség szerepel. A Discantus Énekegyüttes és a Sinfonia Erudita kiváló énekes szólisták közreműködésével, Oberfrank Péter vezényletével és Toronykőy Attila rendezésében Weber A bűvös vadász című színpadi művét adja elő, ifjú közönségére adaptálva. Tovább »

Ibrahim Maalouf

Ibrahim2013. május 8. 19:30 – 22:00
Fesztivál Színház

Egy zenei világ, ami úgy sodor akár a szél és egy fiatal trombitás, aki hangzásvilágával igazi hidat képez az arab és a nyugati zene között. Ibrahim Maalouf május 8-i koncertje a Művészetek Palotájában bebizonyíthatja, hogy zenei crossover igenis létezik. Tovább »

Áprilisi programsoroló

prog112-14. Belvárosi Sajtfesztivál –Budapest, Erzsébet tér 13., – Fröccs Terasz.  Ingyenes rendezvény a sajtok, borok és pálinkák szerelmeseinek. Hazai és világhírű sajtremekek, minőségi pálinkákkal és borokkal kísérve, dzsesszmuzsikával aláfestve. Tovább »

Recirquel – Cirkusz az éjszakában

cirkelAz első, teljesen magyar, egész estés új cirkusz előadást 2013. április 5-én, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében mutatja be a Művészetek Palotája Recirquel – Cirkusz az éjszakában címmel, a Müpa újcirkusz-sorozatának második darabjaként. Tovább »

10 kódolatlan nap a FilmBox prémium csatornáin

boxTöbb száz film, 10 napig, 4 kódolatlan prémium csatornán – ezt kínálja a FilmBox április 26. és május 5. között. Tovább »

Mozi Mozi Mozi

kendrickKultúrBisztrónkban mostantól feltálaljuk a legfrissebb filmbemutatók érdekességeit is, remélve, hogy meghozzuk az étvágyat a jobbnál jobb filmek „friss, forró” kínálatával!

Nézzétek a különleges, ízelítő klippeket a konyha.tv műsorán!  Tovább »

Bronxi mese klezmeres jazzben

nigun_donbyron_5_bydaveweiland

Művészetek Palotája  2013. április 8. 19:30 

Egy fekete klarinétos New York Bronx negyedéből, aki nap mint nap a modern mainstream jazz legnagyobb alakjaival játszik együtt, és egy magyar zenekar, akik  a jazzt klezmerrel és a kelet-európai népek zenéjével ötvözik. A Nigun és Don Byron koncertje április 8-án a Művészetek Palotájában egyedülálló zenei élményt ígér, bronxi mesét magyar zenészekkel. Tovább »

Attila, a hunok királya

attila

Művészetek Palotája 2013. április 28. 19:00

A kétszáz éve született Giuseppe Verdi nem egy operája kiállta már a Müpa hangversenytermi „próbáját”. A bicentenárium tiszteletére az 1846-ban, a velencei La Fenice operaházban bemutatott Attilát rendezi a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadára Káel Csaba (vezényel Pier Giorgio Morandi). Tovább »

Daniel Kahn & The Painted Bird és az Oi Va Voi koncertje

voi1ndexMűvészetek Palotája  – 2013. április 13., szombat 19:30

Két zenekar, amelyek a MüPában együtt bizonyítják be, hogy a klezmer más is lehet, mint ahogy elsőre gondolnánk. Főleg, ha más stílusokkal és zenei irányzatokkal vegyítik. A Daniel Kahn vezette The Painted Bird Berlinből érkezik. A zenekar igazi multikulturális csapat, hiszen amerikai, svéd, orosz és német muzsikusok is játszottak már benne. Tovább »

< 123 >