Kultur Bisztró

T1Vannak dolgok, amiket imádunk nézni, de csinálni még jobban, ilyen a filmezés is, már annak, aki szereti. A szolnoki tizenévesek szeretik a műfajt, ezért is tudjuk évről-évre sikeresen megszervezni filmes táborunkat.

Tovább »

Filmes tábor

tisza

Filmes tábor
a TISZApART MOZI KULTURÁLIS EGYESÜLET szervezésében,
Dialógus nyári egyetem címmel Tovább »

Bor, mámor a Magyar Nemzeti Galériában

bor_leadMúzeum+

A Szépművészeti Múzeum ismét megrendezte soron következő Múzeum+ rendezvényét, mely ezúttal a Bor, mámor címet kapta. Tovább »

Múzeum+ a Szépművészeti Múzeumban

mplusz_leadErotika Tovább »

Szépművészeti kertek

muz_leadKertben tájképet festeni vagy a kertről képet festeni? Talán mindegy is. Mert nem ez a lényeg, sokkal inkább a zöld ezernyi árnyalata. Az élet színei. Tovább »

Zenével hódítanak az egzotikus tuaregek

t_leadRitmus djembén és lopótökön, dallamok elektronikus gitáron. Így keltik életre a sivatag hangját a tuaregek, és terjesztik szerte a világon. Ráadásul a tuaregi blueshoz egy különleges életérzés is kapcsolódik, amit most mi is megtapasztalhatunk. A műfaj egyik legjelentősebb képviselője, a Tamikrest ugyanis május 25-én a Művészetek Palotájában lép fel. Tovább »

Hippolyt újratöltve

kj_lead„Van valami nagy titok, amit soha nem tudunk meg” – Hippolyt újra Budapesten

 A Belvárosi Színházban 2013. július 4-én mutatja be az Orlai Produkciós Iroda és a balatonföldvári Kultkikötő Zágon István Hippolyt című színdarabját a Mohácsi testvérek átdolgozásában. A címszerepben Kulka János, a Schneider házaspár szerepében Csákányi Eszter és Elek Ferenc látható. A darabot Mohácsi János rendezi.  Tovább »

Molnár-csemege a Pincében!

fNem arról van szó, hogy valamiféle molnár-termék (például teljes kiőrlésű lisztféleség) rejtekére leltünk a pincében, hanem arról, hogy a Pinceszínház parádés szereposztásban, Valló Péter rendezésében szinte ismeretlen Molnár Ferenc-darabot mutatott be a napokban, a címe: JÓZSI. Tovább »

Anton Molnar kiállítas

Anton1Anton Molnar Franciaországban élő magyar származású festőművész kiállítása 2013.május 4. és 2013.május 19 között látható minden nap 11-től 19 óráig a Váci u. 70. szám alatti Gefrodinspex Galériában.
A tárlat a művész személyes élményeiből,átélt pillanataiból,utazásaiból mutat be egy újabb válogatást. Tovább »

A dinók már a spájzban vannak!

jurindexA Jurassic Park sajtóvetítésén, húsz éve (anyám! már húsz éve?!) az azóta megszűnt Kossuth moziban ültük – telt ház volt. Kb. a harmincadik percban – mindegy, ki ült mellettünk – vizet fakasztottuk egymás porrá szorított kezéből, és hangosan sikítoztunk, mint falusi kislány a pesti óriáskeréken. Tovább »

< 123 >