Kos Vénusz – tüzes, csípős, erős

chilliA fenti Vénusz-állású ember, ha nőből van, a harcos amazont, a tüzes vérű Donna Juana-t testesíti meg, akinek a hódítás a lételeme. Számára a szerelem a nemek harca, ahol élvezi, ha emberére akad, és alul marad. Ha férfi horoszkópjában látunk Kos Vénuszt, számíthatunk a fenti jellemzőkkel bíró hölgyemények gyakori és futótűz-szerű megjelenésére az illető életében.

Az aktív, kezdeményező, nem kertelő nőket szeretik. Stílusuk direkt, egyenes. Esztétikailag a feltűnő színű (vörös, piros, tűz-színek) de nem túldíszített darabok vonzzák őket. Testhez álló ruhák, dagadó izmok vagy domborodó idomok a kirakatban. Egyszerű, célratörő design.

Lakásuk modern minimalista, ahol az összkép legmeghatározóbb eleme a szoba közepén elhelyezett súlyzókészlet; vagy a naturálisabb variáns esetében a rusztikus, egy tömbből kifaragott bútorokkal teledobált vadászlak. Természetközeliség, minden modorosság, kimódoltság hiánya jellemzi őket az élet minden területén, már ami a stílust illeti. Filmikonokban kifejezve: Tarzan és Jane, vagy a magányos cowboy és a ledér bártáncosnő egy Kos Vénuszú férfi és szintén ilyen állású nő tipikus kettőse. A nő feszülős piros ruhában, illetve a piros sportkocsival, sportmotorral feszítő férfi gyanús, hogy Kos Vénusszal van megáldva.

Mit főzzünk ki, ha egy Kos Vénuszú célpontot szeretnénk bűvkörünkbe vonni? Elsősorban engedjünk az erőszaknak – aki Kos, az maga kezdeményez, egyértelműen és félreérthetetlenül. Ha nőből van, akkor is.

Ha étterembe vinnénk, valószínűleg valami egyszerű helyet javasol (az inkább felejtsük el, hogy mi javasoljunk bármit is), ahol bőségesen főznek. A gyorséttermek és az autós étkezdék sem állnak távol sietős természetétől. Végül is nem az evés a randi lényege. Ha mégis az evés mellett döntene, választását az egyszerű fűszerezésű, húsos, nagy adag ételek jellemzik. Szereti az erőset, a csípőset, a ropogós vagy véres falatokat. Előtte rövidet, utána testes vörösbort.

Tipikus Kos Vénusz favorit ételek: vörösboros marhapörkölt, roston sültek, tatárbeefstek, chili con carne. 

 

Csillag Csilla

 

Húsos tészta távol-keletiesen

Hozzávalók:

1-1 piros, sárga és zöld húsú kaliforniai paprika
1 kisebb cukkini
15-20 dkg friss vagy fagyasztott ceruzabab

2 evôkanál olaj
50 dkg darált hús (sertés, marha vagy pulyka, akár vegyesen is)
2 gerezd fokhagyma
1 csapott kiskanál csilipor 
őrölt fekete bors
0,5 dl nem erős csiliszósz
25 dkg rizstészta

 

Csillag Csilla kedvenc receptje Hargitay Györgytől:

1.   A kaliforniai paprikát kicsumázzuk, félkisujjnyi csíkokra vágjuk. A cukkinit, miután végeit lecsaptuk, 0,5 centi vastagon fölszeleteljük, majd ugyanilyen vastag csíkokra vágjuk. A ceruzababot kb. 3 centis darabokra vágjuk, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük.

2.   Egy mélyebb serpenyőben vagy wokban az olajat megforrósítjuk, majd a darált húst rádobjuk, kevergetve 1 percig pirítjuk. A zúzott fokhagymával és a csiliporral fűszerezzük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, 4-5 perc alatt kevergetve barnásra pirítjuk.

3.   Az összes fölcsíkozott zöldséget a darált húsra dobjuk, akár a roppanósra főzött babot.Kevergetve további 4-5 percig pirítjuk, míg a cukkini és a paprika roppanósak lesznek, a bab pedig megpuhul. Amikor kész, a csiliszósszal ízesítjük, és éppen csak egyet forralunk rajta.

4.   A rizstésztát mély tűzálló tálba rakjuk. Lobogó forró vízzel leöntjük, lefedjük, majd 5-7 perc elteltével leszűrjük.

5.   Minden tányérra egy kis „fészket” halmozunk a tésztából, amit a csilis-húsos raguval megtöltünk.

 

4 főre

könnyű

30 perc

Véleményét szívesen várjuk!