Japán burgonyasaláta

sal_leadA japán uborkában kevesebb a mag és sokkal intenzívebb az íze, mint a kígyó uborkának. Perzsa vagy angol uborkát is lehet használni ehhez a salátához, ha hozzájutunk.

Japán burgonyasaláta

Hozzávalók:

3 db burgonya, 2 db sárgarépa, 1 kígyóuborka, 1 csomag póréhagyma, 3 tojás, japán szója majonéz vagy majonéz, 1 csipet só, 1 db alma, 20 dkg sonka

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd az alma kivételével tegyünk fel mindent főzni, annyi vízben, hogy ellepje (a tojásokkal együtt). Közben tetszés szerint hámozzuk meg és reszeljük le vagy kockázzuk fel az uborkát. Sózzuk be és hagyjuk állni 10 percig. Hámozzuk meg az almát és kockázzuk fel.

Pucoljuk meg a főtt tojásokat, szűrjük le a zöldségek alól a vizet, csavajuk ki az uborkából is a vizet. Amikor minden kihűlt, vágjuk fel vékony csíkokra a sonkát, majd rakjunk mindent össze egy nagy salátástálban. Óvatosan keverjük össze a hozzávalókat, sózzuk, borsozzuk, karikázzuk rá az újhagymát.

Kanalazzuk rá a majonézt és ismét keverjük össze. Fedjük be a salátát és tegyük a hűtőbe 1 óra hosszára, hogy az ízek jól összeérjenek. Szuper könnyű és nagyon finom, komplett burgonyasaláta. Aki szereti ízesítheti egy kis wasabival a majonézt.

sal

Spajzgirl

Vissza a bloghoz

Véleményét szívesen várjuk!