Gombás palacsinta

Habár a palacsinta szó magyar eredetű, palacsintához hasonló tésztalepényt már az ókori rómaiak is szívesen fogyasztottak. Így feltételezzük, hogy a mai Horvátország területén már akkortájt is ismerték ezt a máig kedvenc finomságot, ahogy sok más, az ókorban is lakott területen Európában. Gombás palacsintaKészítette admin Közzétéve: június 6, 2016Mennyiség: 4 AdagHabár a palacsinta szó magyar eredetű, Tovább »

Hús, krumpli…na de hogyan?

Ez az 5 napig pácolt pulykamell annyira omlós és zamatos, hogy mindegy mennyit pácolsz be, kevés lesz! Pulykamell pácKészítette admin Közzétéve: június 1, 2016Mennyiség: 2 főEz az 5 napig pácolt pulykamell annyira omlós és zamatos, hogy mindegy mennyit pácolsz be, kevés lesz!Hozzávalók0,5 kg pulykamel filé szeletelve1 kk curry 10 szem zöld olivabogyó 1 késhegynyi darált Tovább »

Bécsi szalvétagombóc

Branko Ognjenović, horvát szakács rengeteg nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Európa- szertevendégeskedett a Vegeta-konyha műsoraiban, és ekkor ismerkedett meg egy tradicionális bécsi ételkülönlegességgel. Mesterien tálalta fel karajjal és laskagomba mártással. Bécsi szalvétagombócKészítette admin Közzétéve: május 31, 2016Mennyiség: 4 AdagBranko Ognjenović, horvát szakács rengeteg nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Európa- szertevendégeskedett a Vegeta-konyha …Hozzávalók30 dkg fehérkenyér 3 dkg vaj 2 Tovább »

Olasz karfiol főzelék

Olasz karfiol főzelék receptKészítette admin Közzétéve: július 30, 2014 Ennek az olasz karfiol receptnek két érdekessége van: az egyik, hogy a karfiol rózsákat nem főzzük, hanem sütőben sütjük. A másik, hogy papír zacskóba tesszük. Ezzel a technikával, az előzetesen oliva olaj marinádban megforgatott, rozmaringgal és fokhagymával ízesített karfiol nemcsak szenzációsan megpuhul, de az íze is Tovább »