Marha steak zöldségágyon

Ennek a különleges és nagyon ízletes ételnek a receptjét, Dennis Valčić úrtól kaptuk, aki a horvát konyha „nagykövete” Ausztráliában. Marha steak zöldségágyonKészítette admin Közzétéve: június 19, 2016Mennyiség: 4 Adag Ennek a különleges és nagyon ízletes ételnek a receptjét, Dennis Valčić úrtól kaptuk, aki a horvát konyha …Hozzávalók80 dkg marhafilé 3-4 evőkanál olívaolaj 1 piros húsú Tovább »

Havannai marharagu

Carlos Diaz Olivera, kubai születésű mesterszakács utolérhetetlen az ötletes és egzotikus ételek készítésében. A kubai konyha egyszerű ételével elbűvölte a Vegeta-konyha csapatát kubai körutazásuk során. Havannai marharagu Készítette admin Közzétéve: június 18, 2016Mennyiség: 4 Adag Carlos Diaz Olivera, kubai születésű mesterszakács utolérhetetlen az ötletes és egzotikus ételek készítésében. A kubai …Hozzávalók50 dkg darált marhahús 1 Tovább »

Nyúl a fazékban

Alamuszi nyuszi a fazékba ugrik! Nyúl a fazékbanKészítette admin Közzétéve: június 11, 2016Mennyiség: 4 AdagAlamuszi nyuszi a fazékba ugrik!Hozzávalók1 konyhakész házinyúl kb.1-1,5 kg1,5 dl száraz fehérbor só, őrölt bors 1 dl olívaolaj 1 ágacska rozmaring 1 kisebb pepperoni 2 gerezd fokhagyma 1 dl borecet 1 evőkanál Vegeta Elkészítés 1. A megtisztított, megmosott nyulat feldaraboljuk, tálba Tovább »

Kelkáposztás húsfazék

A kelkáposzta szó hallatán van, aki örül, van, aki kevésbé, de tény, hogy a kelkáposzta nagyon egészséges. Sokféleképpen elkészíthető, és aki az alábbi módon elkészített változatot megkóstolja, biztos, hogy feltétlen híve lesz ennek a méltatlanul keveset használt zöldségnek. Kelkáposztás húsfazékKészítette admin Közzétéve: június 9, 2016Mennyiség: 6 Adag Hozzávalók1 fej kelkáposzta 70-80 dkg2 szál sárgarépa 1 Tovább »

Hústekercs á la peka

A Rijekától északra fekvő található Viškovo “Feniks” nevű vendéglőjében Živko Miošić szakács régi típusú tűzhelyen, öntöttvasból készült sütőharang – horvát nevén peka – alatt készít különféle húsokból finomabbnál finomabb fogásokat. Hústekercs á la pekaKészítette admin Közzétéve: június 9, 2016Mennyiség: 8 AdagA Rijekától északra fekvő található Viškovo “Feniks” nevű vendéglőjében Živko Miošić szakács régi típusú …Hozzávalók2 Tovább »

Hasszán pasa köftéje

Amíg a vegetáriánusok a zöldséges gombócokban, a mediterrán életstílust követők délvidéki gombócokban, a bolgárok pedig az „ideges gombócokban” lelik örömüket, addig a Vegeta- konyha csapata Hasszán pasa kitűnő köftéjét, azaz nyárson vagy grillen sült húsgombócát kínálja neked. Hasszán pasa köftéjeKészítette admin Közzétéve: június 8, 2016Mennyiség: 4 Adag Hozzávalók2 szelet kenyér 50 dkg darált marhahús 1 Tovább »

Hátszín rukkolaágyon

Ez a recept Novi Vinodolski „Lucija” nevű vendéglőjéből származik. A könnyű és ízletes étel egyesíti a hagyományos és a modern konyha jellemzőit. Hátszín rukkolaágyon Készítette admin Közzétéve: június 8, 2016Mennyiség: 4 Adag Hozzávalók80 dkg marhahátszín 2 dl olívaolaj 1-2 evőkanál mustár 15-20 dkg rukkola 1 evőkanál balzsamecet vagy borecet só, őrölt bors 1 evőkanál Vegeta Tovább »

Gombás palacsinta

Habár a palacsinta szó magyar eredetű, palacsintához hasonló tésztalepényt már az ókori rómaiak is szívesen fogyasztottak. Így feltételezzük, hogy a mai Horvátország területén már akkortájt is ismerték ezt a máig kedvenc finomságot, ahogy sok más, az ókorban is lakott területen Európában. Gombás palacsintaKészítette admin Közzétéve: június 6, 2016Mennyiség: 4 AdagHabár a palacsinta szó magyar eredetű, Tovább »

Tavaszi rizs köret

Egészséges és ízletes rizsköret idényzöldségekkel.A siker garantált! Tavaszi rizs köretKészítette admin Közzétéve: június 5, 2016Mennyiség: 4 AdagEgészséges és ízletes rizsköret idényzöldségekkel.A siker garantált!Hozzávalók2 nagy fej hagyma 30 dkg paprika 4 evőkanál olaj 1 teáskanál őrölt pirospaprika 30 dkg paradicsom 30 dkg zöldbab 30 dkg zsenge zöldborsó (héj nélkül)10 dkg rizs 1 evőkanál petrezselyem apróra vágott Tovább »

Vegetás káposzta

A káposzta könnyen beszerezhető, gazdaságos és tápláló, ezért gyakran szerepel az otthoni és a vendéglői étlapokon is. Ez a zöldség frissen vagy savanyított formájában a legegészségesebb. Feltálalhatjuk hús nélkül is és húsos ételek köreteként is. Vegetás káposztaKészítette admin Közzétéve: június 4, 2016Mennyiség: 4 Adag A káposzta könnyen beszerezhető, gazdaságos és tápláló, ezért gyakran szerepel az Tovább »

Izmiri fasírt

A török konyha és igen gazdag alapanyagokban és képzelőerőben, hiszen különböző kultúrák metszéspontjában áll. Így aztán nem meglepő, hogy az úgynevezett egyszerűbb ételeket, mint a fasírt, ugyancsak különlegesen ízesítik. Izmiri fasírt receptKészítette admin Közzétéve: június 3, 2016Mennyiség: 4 Adag A török konyha és igen gazdag alapanyagokban és képzelőerőben, hiszen különböző kultúrák metszéspontjában áll. Így …Hozzávalók40 Tovább »

Florentin tekercs

Ez a hústekercs kicsivel több munkát kíván, de a végeredmény élménye kétszeresen kárpótol majd. Florentin tekercsKészítette admin Közzétéve: június 1, 2016Mennyiség: 6-8 Adag Ez a hústekercs kicsivel több munkát kíván, de a végeredmény élménye kétszeresen kárpótol majd.Hozzávalók2 sertés szűzpecsenye egyenként kb.50 dkg1 szál sárgarépa 20 dkg mélyhűtött spenót 10 dkg friss tehéntúró 2 gerezd fokhagyma Tovább »