Receptek

Gyümölcssaláta reggelire

gyumolcssalata_reggelire


Mi lehet jobb egy mézes gyümölcssaláta-reggelinél? Ugyanez, ha az a bizonyos személy hozza nekünk az ágyba! A romantikus reggel lehet Valentin-napon, de bármely más

Tovább ->

Narancsos bodzabólé

Narancsos-bodzaEz mindig jól jön :-)

Tovább ->

Narancsos pulykasaláta

narancsos_pulyka


Ezt az ínyenc, füstöltsonkás salátát előételként és főételként is nagyszerű. Háromféle zöldsaláta, narancs… hmmmm! A kulináris élvezetek netovábbja!

Tovább ->

Narancsos sertéskaraj

narancsos_sertesA narancs, amelyet leggyakrabban kacsa mellé tálalnak fel, a sertéskarajt is könnyen emészthetővé teszi, emellett jellegzetes ízt kölcsönöz neki.

Tovább ->

Gyümölcssaláta másképp

gyumolcs_salataEz az alacsony kalóriatartalmú gyümölcssaláta frissítő és könnyű tízórai és uzsonna lehet a főétkezések között. Ha követik a „napi ötszöri gyümölcs- és zöldségfogyasztás” elvét, ezzel a

Tovább ->

Főtt tyúk narancsmártásban

fott_tyuk_narancsmartasban
A főtt tyúkhús mellé narancsmártás helyett citrommártást is kínálhatunk, mindkettő esetében különlegesen pikáns ízekkel ismerkedhetünk meg.

Tovább ->

Bodzavirág köntösben sütve narancsos habbal

Bodzavirág köntösben narancsos habbal D-46Egy kis virágos különlegesség, most a bodza szezon végén. Ha szereted az illatos ételeket, akkor ki ne hagyd!

Tovább ->

Csirkemell narancsmártásban

csirkemell_narancsmartasbanA horvát nemzetiségű Dennis Valčić több mint 30 éve Canberrában él. Habár gyorséttermet vezet, az új hazájában kiadta a “Croatian Cookbook” című könyvét, a szülőföldjén pedig elkészítette az

Tovább ->

Garnéla, sütőtök, narancs

prawn-1052625_640Egy könnyű nyárvégi finomság, nem csak halvérűeknek...

Tovább ->

Gyümölcssaláta mézes kefírrel

Hamarosan itt vannak a tavasz zamatos gyümölcsei. Búcsúzzunk el a mandarintól és narancstól egy finom gyümölcssalátával.

Tovább ->

Sütőtöklekvár

Tovább ->

Csilingelő cseresznyék

Kisgyerekként az első cseresznyéket bámultam a piacon: a nénikék akkoriban tízesével kis csokorba kötötték az apró szemeket.  Sóvár pillantásomat látva édesanyám néhány aprópénzt nyomott a kezembe, s én máris izgatottan tekintgettem egyik cseresznye-csomóról a másikra: ugyan, melyikben vannak a legnagyobb szemek?! Ma is emlékszem a választás nehezére, s annak a réges-régi cseresznyének mesebeli ízére.

Tovább ->