Mandulás aranygaluska

A kelt, illatos és aranyló sütemény fáradságos munkával készül, de ízével és kinézetével mindenért kárpótol. Nem is beszélve a sikerről, amit aratunk vele… Mandulás aranygaluska receptKészítette admin Közzétéve: május 29, 2016A kelt, illatos és aranyló sütemény fáradságos munkával készül, de ízével és kinézetével mindenért kárpótol. Nem is …Hozzávalók1 zacskó instant élesztő 10 dkg vaj 4 Tovább »

Darázsfészek bukta

Ha azt kérdezik, hol a méz ebben a darázsfészekben? A válasz egyszerű, sehol! A kérdés beugratós, hiszen mézet a méhek és nem a darazsak készítenek! A sárgabaracklekvár a puha vajastészta-fészekben pedig olyan csemege, ami köré sok kis méhecske-gyerek gyűlik majd, mert ők szeretik mindazt, ami érdekes és édes! Ha nincs benne méz, számukra az sem Tovább »

Diós bejgli

Diós bejgli receptKészítette admin Közzétéve: június 14, 2014 Ez az omlós tészta gazdag fűszeres-diós töltelékben. Praktikus, mert mélyhűthető, és amikor kiolvasztjuk, ugyanolyan friss és omlós lesz, mintha frissen sütöttük volna. Hozzávalók1 csomag instant élesztő tésztához40 dkg liszt tésztához28 dkg vaj tésztához1 tojás tésztához1 tojássárgája tésztához6 dkg cukor tésztához35 dkg darált dió töltelékhez2 evőkanál méz töltelékhez15 Tovább »