Öreglebbencs

Klasszikus bográcsétel, ami egyszerűen és olcsón elkészíthető. ÖreglebbencsKészítette admin Közzétéve: június 11, 2016Klasszikus bográcsétel, ami egyszerűen és olcsón elkészíthető.Hozzávalók20-30 dkg füstölt szalonna kolozsvári1 kg krumpli lebbencs tészta Elkészítés A bogrács aljára szalonnát aprítunk, és azt megpirítjuk, majd ennek a zsírjába beletesszük az előre elkészített lebbencs tésztát, ezt is megpirítjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy Tovább »

Hústekercs á la peka

A Rijekától északra fekvő található Viškovo “Feniks” nevű vendéglőjében Živko Miošić szakács régi típusú tűzhelyen, öntöttvasból készült sütőharang – horvát nevén peka – alatt készít különféle húsokból finomabbnál finomabb fogásokat. Hústekercs á la pekaKészítette admin Közzétéve: június 9, 2016Mennyiség: 8 AdagA Rijekától északra fekvő található Viškovo “Feniks” nevű vendéglőjében Živko Miošić szakács régi típusú …Hozzávalók2 Tovább »

Harcsapörkölt

Habár a magyar konyha hagyományos hozzávalói a hagyma, a fokhagyma, az őrölt pirospaprika és a zöldpaprika, a pörkölt mégis tartogat számunkra meglepetéseket. Ha hozzávalónak extra minőségű őrölt paprikát vagy a mostanában egyre divatosabbá váló füstölt pirospaprika őrleményt választunk, nem vitás, hogy egy különleges minőségű, vadonatúj fogást kapunk. HarcsapörköltKészítette admin Közzétéve: június 7, 2016Mennyiség: 4 AdagHabár Tovább »

Gulyás sütőben

A csikósoknak és a pásztoroknak – akik egykor a pusztán legeltették a nyájat – köszönthetjük a gulyáshús megteremtését. A sokféle gulyásvariációból, íme, egy különleges recept. Gulyás sütőbenKészítette admin Közzétéve: június 6, 2016Mennyiség: 4 AdagA csikósoknak és a pásztoroknak - akik egykor a pusztán legeltették a nyájat - köszönthetjük a gulyáshús megteremtését. A …Hozzávalók60 dkg marhahús Tovább »

Vegetás káposzta

A káposzta könnyen beszerezhető, gazdaságos és tápláló, ezért gyakran szerepel az otthoni és a vendéglői étlapokon is. Ez a zöldség frissen vagy savanyított formájában a legegészségesebb. Feltálalhatjuk hús nélkül is és húsos ételek köreteként is. Vegetás káposztaKészítette admin Közzétéve: június 4, 2016Mennyiség: 4 Adag A káposzta könnyen beszerezhető, gazdaságos és tápláló, ezért gyakran szerepel az Tovább »

Frank Júlia csirkepaprikása

Frank Júlia, újságírónő, 1992-ben akkor megjelent 42 receptkönyvével és 12 receptkönyv- fordításával bekerült a Guiness rekordok könyvébe. Nem véletlen, ha ezt a tipikus magyar ételt vesszük alapul, melyhez Júlia a saját nevével fémjelez. Frank Júlia csirkepaprikásaKészítette admin Közzétéve: június 3, 2016Mennyiség: 4-6 AdagFrank Júlia, újságírónő, 1992-ben akkor megjelent 42 receptkönyvével és 12 receptkönyv- fordításával bekerült Tovább »

Finom gombagulyás

A Vegeta-konyha csapata szlovéniai látogatása során ellátogatott a “Jelenov greben” nevű gazdaságba. Különösen érdekelt minket a családi gombatenyészet és a kitűnő gombás ételkülönlegességek, amelyekből ihletet merítettünk ehhez a gombagulyáshoz. Finom gombagulyás Készítette admin Közzétéve: június 1, 2016Mennyiség: 4 AdagA Vegeta-konyha csapata szlovéniai látogatása során ellátogatott a “Jelenov greben” nevű gazdaságba. Különösen érdekelt …Hozzávalók60 dkg gomba Tovább »

Bécsi szalvétagombóc

Branko Ognjenović, horvát szakács rengeteg nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Európa- szertevendégeskedett a Vegeta-konyha műsoraiban, és ekkor ismerkedett meg egy tradicionális bécsi ételkülönlegességgel. Mesterien tálalta fel karajjal és laskagomba mártással. Bécsi szalvétagombócKészítette admin Közzétéve: május 31, 2016Mennyiség: 4 AdagBranko Ognjenović, horvát szakács rengeteg nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Európa- szertevendégeskedett a Vegeta-konyha …Hozzávalók30 dkg fehérkenyér 3 dkg vaj 2 Tovább »

Házinyúl konyakmártással

A puha házinyúlhús konyakmártással igazi ínyenc fogás. Ha szereted a hasad, akkor ezt is szeretni fogod. Házinyúl konyakmártással Készítette admin Közzétéve: május 25, 2016Mennyiség: 6 AdagA puha házinyúlhús konyakmártással igazi ínyenc fogás. Ha szereted a hasad, akkor ezt is szeretni fogod. Hozzávalók1 házinyúl (1,2 - 1,5 kg) 5 evőkanál olaj 8 dkg füstölt szalonna 1 Tovább »

Szarvas pörkölt paprikásan, nem csak grófoknak

Ezt a szarvaspörköltet Podravinában, Horvátország Dráva menti vidékén váltig bizonygatják, hogy inkább a földművesek és a szőlőművelők fogyasztották, nem pedig a vadászok. Ma ez az étel a kaproncai Kralus söröző állandó fogása, ott főúri paprikásnak hívják. Szarvas pörkölt paprikásan, nem csak grófoknakKészítette admin Közzétéve: május 25, 2016Mennyiség: 10 AdagEzt a szarvaspörköltet Podravinában, Horvátország Dráva menti Tovább »

Tejfölös bélszín

Tejfölös bélszín receptKészítette admin Közzétéve: június 19, 2014Mennyiség: 6-8 Adag Ezt az ételt a Vegeta konyha csapata a Švejk tiszteletére berendezett prágai sörözőben kóstolta meg. Švejk bizonyára örülne, ha ez az étel sokaknak ízlene, és hasonló sikert aratna, mint a róla szóló könyv. Hozzávalók1 kg marhabélszín 4 dkg füstölt szalonna 5 evőkanál olaj ¼ zellergumó Tovább »

Sült savanyú káposzta

Sült savanyú káposzta receptKészítette admin Közzétéve: május 27, 2014Mennyiség: 4 Adag A savanyú káposzta mellé legjobban a burgonyapüré, és a főtt vagy sült kolbász illik. Kóstolják meg egy új változatát, amelyben mind a kettő szerepel. Hozzávalók70 dkg vágott savanyú káposzta 6 dkg füstölt szalonna 1 fej hagyma 1 evőkanál liszt 2 evőkanál Vegeta 3 pár Tovább »