Máktorta

Amíg a gazdagok a diót és mogyorót részesítették előnyben, addig a szegényebbek a szentjánoskenyeret és a mákot. Általában kelt tésztából készült süteményekhez, rétesekhez, pitékhez, és krémes süteményekhez használták fel. A híres bécsi konyha, de a germán népek főleg tortákat készítenek belőle. Máktorta Készítette admin Közzétéve: június 24, 2016 Amíg a gazdagok a diót és mogyorót Tovább »

Amarettós szilvásgombóc

A szilvás gombóc minden házi konyha menüjében rendszeresen felbukkan. Ha a kékszilvát sárgabarackkal vagy piros szilvával helyettesítjük, újabb csábítás vár ránk. Ezek a gombócok nagyon ízletesek, és egyúttal pénztárcakímélők is. Amarettós szilvásgombóc receptKészítette admin Közzétéve: május 18, 2016 A szilvás gombóc minden házi konyha menüjében rendszeresen felbukkan. Ha a kékszilvát sárgabarackkal vagy piros …Hozzávalók50 dkg Tovább »

Almás-mákos kocka

Almás-mákos kocka receptKészítette admin Közzétéve: május 17, 2016 Ez egy olyan sütemény, amelyben fellelhető az alma és a csokoládé? Kitűnő!Azoknak, akik kevésbé szeretik a mákot, helyettesíthetik dióval. De meg kell hagyni, hogy a mák az almával és a csokoládéval házasítva fenséges élmény! Hozzávalók3 tojás 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg liszt 1 Tovább »