Ikrek Vénusz – Fő a változatosság!

ikrek_leadAz Ikrekben a Vénusz Levegő elembe lép. Ez az elem az eszmék, ideák világába röpíti ezt a bolygót, de pontosabban fogalmaznánk, ha röpke gondolatokról, vagy ide-oda csapongó benyomásokról beszélnénk.

Az Ikrek kettős jegy, állandó jellemzője a megosztottság, pártatlanság, az is-is, sem-sem. Így hát, ha egy Ikrek Vénuszú embert a kedvencéről kérdezünk, vagy azt a választ kapjuk, hogy „nem tudom”, vagy azt hogy „Ööö.. a barna! Nem, a kék, a kééék..!”

ikrekAz Ikrek Vénuszú ember a könnyedség szerelmese. Mestere a flörtnek. Jellemzően egyszerre több emberrel is kacérkodik, pusztán a játék öröméért. Szerelmi életére a „jobb egy pár kapcsolat, mint egy párkapcsolat” –mottó jellemezheti. Ha mégis elköteleződik (mert a Nap, vagy Hold jegyénél fogva stabilitás van a képletben) ezt a változatosságot utazgatással, élénk hangulatváltozásokkal, vagy szerepjátékkal éli meg. A szexboltok jelmez-részlegét neki találták ki.  Könnyen ismerkedik, közvetlen, nagy dumás, szellemes és szórakoztató. Imád beszélgetni, mindig nyitott az újra, és állandóan vannak friss információi, ötletei. Ő az, aki garantáltan tud minden új helyről, vagy izgalmas eseményről a városban.

Stílusa bohém és könnyed. Előnyben résesíti a színes, tiri-tarka mintás darabokat, és a lezser holmikat. Nem venne fel olyasmit, amiben nehezére esik a mozgás.

ikrek2Randizni könnyű vele: örömmel veszi, ha leszólítják, és ő is gyakran kezdeményez e módon. Ne gondoljunk viszont e mögé túl sokat: neki a kávé valóban csak egy kávé, amihez a kacér pillantás csupán édesítőszer.  Ha étterembe vinnénk, válasszunk valami nyitott, kiülős helyet, mert Levegő elem révén imádja a szabad tér élményét. Legjobban a mozgalmas utcákra nyíló helyeket szereti, ahol állandóan történik valami. Ételben jöhet bármi, legjobb, ha maga rakhatja össze a menüjét egy svédasztalról. Egy kicsit ebből- és abból is.  Előnyben részesíti a könnyű ételeket, hidegtálakat, salátákat. Ezekből sem eszik sokat, nehogy elnehezüljön, annál többet beszél viszont mellé. Ha többé nem akarjuk látni, közöljük vele, amint levegővételnyi szünetet tart, hogy „magyar ember evés közben nem beszél!”. De készüljünk fel, hogy meg kell majd védenünk álláspontunkat, amit ha kifejtünk, hajlandó szubjektív realitásként elfogadni.

Ikrek ételek és italok: saláták, mártogatós rágcsák, bruschetta, tapas, sör-borkorcsolyák. Könnyű italok, turmixok, színátmenetes koktélok.

 

Csillag Csilla
gasztrológus

Véleményét szívesen várjuk!