Hippolyt újratöltve

kj_lead„Van valami nagy titok, amit soha nem tudunk meg” – Hippolyt újra Budapesten

 A Belvárosi Színházban 2013. július 4-én mutatja be az Orlai Produkciós Iroda és a balatonföldvári Kultkikötő Zágon István Hippolyt című színdarabját a Mohácsi testvérek átdolgozásában. A címszerepben Kulka János, a Schneider házaspár szerepében Csákányi Eszter és Elek Ferenc látható. A darabot Mohácsi János rendezi. 

 „Van valami nagy titok, amit soha nem tudunk meg: ki ez az ember? Ha láthatnánk egyszer Hippolytot a cselédszobában egyedül, hogy ott mi történik éjfél és reggel hét között…” – mondja a címszerepet alakító Kulka János, aki a Hat hét, hat tánc, a Férfi és Nő koncert turné, az Esőember és önálló estje, az Ez a hely! után ismét az Orlai Produkció előadásában lép fel. A színész már többször dolgozott együtt a Mohácsi testvérekkel, akik nem az 1931-es filmforgatókönyvből, hanem az eredeti Zágon István-darab alapján írják át maivá a történetet. „Remélem, ez az előadás egy »reloaded« Hippolyt lesz” – mondja Kulka János.

 cse„Egy darabvázlaton kezdünk el dolgozni, amit aztán a próbafolyamat során az improvizációk töltenek ki, és ezáltal, a közös munkával jön létre a szövegkönyv végső változata. Én ilyen téren bevállalós vagyok, szeretem, ha a színészi ösztönömből kell megoldani feladatokat, ha szabadságot hagy nekem a rendező és bízik bennem. Mohácsi útjára engedi a zabolátlanságot, a teremtő erőt, de aztán kellő szigorral be is fogja, rendszerezi azt” – mondja Csákányi Eszter, aki Schneidernét alakítja majd az előadásban. „Ez a színházi gondolkodás nagyon közel áll hozzám” – teszi hozzá a színésznő.

 Schneider urat Elek Ferenc, a Katona József Színház társulatának tagja alakítja, aki először látható a Belvárosi Színház színpadán: „Fontosnak tartom, hogy egy kicsit kint is legyen a színész az anyaszínházából, abból csak profitál, ő is és a színház is. Ezúttal pazar a szereposztás: Csákányi Eszterrel és Kulka Jánossal nagyon izgalmas lesz együtt dolgozni. Ígéretesnek tűnik, nagy örömmel vágok bele a kalandba.”

 Az előadás a nyári premier után, a 2013/14-es évadban folyamatosan műsoron lesz a Belvárosi Színházban.

 efSzínlap

 Hippolyt – Kulka János

Schneider Mátyás, nagyfuvaros – Elek Ferenc

Schneiderné – Csákányi Eszter

 További szerepekben:

Téby Zita

Pál András

Nagy Viktor

Mertz Tibor

Pető Kata

Boros Anna

Rendező: Mohácsi János

Producer: Orlai Tibor

Véleményét szívesen várjuk!