Főoldal Grill & Bogrács Hátszín rukkolaágyon
Hátszín rukkolaágyon

Hátszín rukkolaágyon

48
0

Ez a recept Novi Vinodolski „Lucija” nevű vendéglőjéből származik. A könnyű és ízletes étel egyesíti a hagyományos és a modern konyha jellemzőit.

Hátszín rukkolaágyon

hatszin

Készítette admin Közzétéve: június 8, 2016

 • Mennyiség: 4 Adag

Hozzávalók

Elkészítés

 1. 1. A megmosott, leszárogatott hátszínt egészben a mustárral köröskörül bekenjük, porcelán- vagy üvegtálba tesszük, az olajjal leöntjük, és folpackkal lefedve a hűtőszekrényben 2-3 napig érleljük. Naponta egyszer megforgathatjuk.


 2. 2. A sütés előtt a húst a pából kivesszük, az olajat letöröljük róla, és 4 egyforma, kb. 20 dekás szeletre vágjuk. Mindegyik szeletet lapjára még egyszer bevágjuk, de nem teljesen és szétnyitjuk, mint egy könyvet.


 3. 3. A hússzelteket folpack fólia közé tesszük, és kissé kiklopfoljuk. A Vegetával mindkét oldalukat megszórjuk, és kb. 10 percre az olajba visszatesszük.


 4. 4. A szeleteket forró grillrácsra helyezzük, és mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük.


 5. 5. Amíg a hús sül, elkészítjük a rukkola salátát.


 6. Tálalás

  A megmosott, leszárogatott salátát mély salátástálba szórjuk, az olajjal és a balzsamecettel meglocsoljuk, és lazán összeforgatjuk. Tányérokra rendezzük, a megsült hátszín szeleteket ráfektetjük, frissen őrölt borssal meghintjük, és azonnal tálaljuk.


 7. Jó tanács

  A húst grillsütő helyett megfelelő mély serpenyőben is süthetjük, a balzsamecetet pedig helyettesíthetjük jó minőségű bor- vagy gyümölcsecettel.

  A pácolási időt lerövidíthetjük úgy, hogy a hátszínt már szeletekre vágva kenjük meg a mustárral, leöntjük az olajjal. Ebben az esetben csupán 2 órán át érleljük a hűtőben.


  hatszin

LEAVE YOUR COMMENT

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.