Gombás metélt

Gombás metélt recept

Készítette admin Közzétéve: március 2, 2014

  • Mennyiség: 4 Adag

A gombaszezon mindig új ételek készítésére ihleti a gombaszedőket, természetesen attól függően, hogy a természet épp mivel ajándékozza meg őket. Az ozalyi vidék (Horvátország) kifejezetten sokfajta gombában bővelkedik, így nem meglepő, hogy a Vegeta-konyha e receptje is erről a vidékről származik.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és felszeleteljük, a lehéjazott hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk.


  2. 2. Serpenyőben felforrósított olajon a hagymát és a gombát kevergetve kis ideig pirítjuk, majd az oregánót és a Vegetát is beleszórjuk. Felöntjük a borral, és addig pároljuk, amíg a gomba megpuhul.


  3. 3. A metélt tésztát lobogva forró, sós vízben megfőzzük, vigyázva, nehogy szétfőjön.


  4. 4. Egy széles serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a főtt tésztát, a villával áttört túrót, a tejszínnel összekevert tojássárgáját és a gombát összeforgatjuk. Az egészet jól átforrósítjuk és megszórjuk durvára vágott petrezselyemlevelekkel.


  5. Tálalás A gombás metéltet idénysalátával tálaljuk.


  6. Jó tanács Az étel még ízletesebb lesz, ha többfajta gombából készül. A tejföl és a tojássárgája-kombináció összeköti az étel összes alapanyagát.


    gombas_metelt

Véleményét szívesen várjuk!