Genovai blog

Narancsos zöldsaláta sörös kolbászkával

kolbasz_lead– avagy magyar ötletek olasz alapanyagokból 

A konyhában sok mindent kipróbálok itt Genovában, ami otthon soha nem jutott eszembe, mert nem vitt rá a szükség és a vágyakozás. Ilyen hirtelen próbálkozás volt ez a vacsora is. Ugyan nem különleges olasz recept, mégis elmesélem, hátha tudok ötletet adni a rutinból készített gyors vacsorák feldobására. Tovább »

Fehérboros párolt kagyló és spagetti tenger gyümölcsével, ahogy mi csináljuk

cozze-bolliteVisszatérek egy mondat erejéig a kagylótisztításhoz: több kiló vásárlása esetén is kevés üzletben tisztítják meg géppel a kagylót, ezért nem mindennapi étek errefelé az olasz háztartásokban, és ezért nem olcsó az éttermekben. Ámde nekünk volt 3,5 kg megfelelő szerszámok nélkül, „drága női kézzel” megtisztított kagylónk. Ez a mennyiség elkészíthető egy jó nagy lábasban. Az olasz konyha hagyományai szerint egyébként 800-1000 g kagylót illik egy személyre kalkulálni. Kezdjük hát! Tovább »

Hogyan ne tisztítsunk kékkagylót!

cozze-puliteBarátnőm meglátogatott Genovában. Ő szabadságra jött, én az új életformát tanultam, de szintén ellazulva. Élesben, ha munkáról van szó, hibátlanok vagyunk, de szabadságon elképesztőek tudunk lenni együtt. Tudtam előre, hogy emlékezetes eseteink lesznek. Főszereplője annak a sztorinak, amin a mai napig hahotázunk, a kékkagyló. Tovább »

Susina, szilva és narancsos őszibaracklekvár

SusinoA kis lakóházat, ahol átmeneti lakásunk volt található, egy kis udvar vette körül. Senki sem használta, eléggé elhanyagolt volt. Az errefelé honos fű- és gyomfélék uralták, valamint 3 nagy örökzöld fa és egy kis beteges, görcsös ringlófa, melyen érkezésemkor, júliusban már kezdett érni a gyümölcs, majd augusztusban már tömegével potyogott a fájáról. Tovább »

Magyar konyhatündér viszontagságai Genovában, avagy ha nincs kefir, vigasztalódjunk rombóval

genova1Tavaly nyár elején úgy gondoltuk, elég a négy éve tartó Budapest és Genova közötti távszerelemből és ingázásból, ezen változtatunk. Mivel párom hivatását képtelenség Magyarországra költöztetni, csak én lehetek, aki hurcolkodik. Megbeszéltem pici családommal, tisztességgel leszámoltam a munkahelyemen és elkezdtem pakolni. Tovább »

Kulináris kalandok – bemutatkozás

genova20Ritter Andrea vagyok. Már most ki is ábrándítom Önöket (?), kedves olvasók, csak névrokona vagyok legendás, vendéglátós gasztonómus és gyáriparos Rittereknek: sajnos nincsenek híres kávéházaim, pedig mindig álmodtam legalább egy pici, kis barátságos kávézóról. Nincs pezsgő- és csokigyáram sem, bár igen szeretem e termékeket. Tovább »

< 123 >