Genovai blog

Végre farinata – Csicseriborsó lepénynek is

far_leadA farinata (ejtsd: farináta) is tradicionális és híres liguriai csicseriborsó-étel, talán a leghíresebb, amire a legbüszkébbek a helyiek. Tovább »

Túrós spenóttorta

tort_leadElőször véletlenül és nagyon idegesen készítettem: az intézetben – ahol önkéntesként főzök – kérték a lányok. Előtte sosem csináltam, de nem mertem bevallani, mert itt alapétel. Tovább »

Semmiségek

semmi0Régóta készülök focacciát és farinátát készíteni, de valami új felfedezés mindig elvonja tőlük a figyelmemet, és/vagy elveszi a kedvemet. Míg ezek a híres genovai finomságok mindenhol kaphatók, emlékezetes kulináris felfedezések általában nem étteremben történnek, hanem Tovább »

Articsóka másodszor, majdnem római módon

art_lead

Ismét hirtelen felindulásból vettem articsókát, amikor véletlenül észrevettem az üzletben, hogy harmadannyiba kerül, mint két héttel korábban. Nem tudtam elképzelni, mi az oka a jelentős áresésnek, gondoltam, kipróbálom, mi változott az állagán, mert a színe az sötét-mérges bordóra váltott. Tovább »

Túrós tészta helyett

gn_leadSokat élcelődünk itt Genovában a magyar és olasz túrók minőségén, de komolyan is gyakran polemizálunk a különbözőségükről. Tovább »

Articsóka első nekifutásra

art_leadBudapesten kérdezték tőlem, miért nem írok az articsókáról, hiszen jó lenne, ha elterjedne, nagyon értékes hatóanyagokat tartalmaz, s még ízletes is. Ígéretet tettem, magamban pedig szégyenkeztem: ezek szerint, ha Genovában élek, már kellett volna főznöm articsókát. Hűha! Tovább »

Szerencse-lencsék

len_leadMagyar szokás szerint a lencsét január elsején fogyasztjuk, és szerencsét várunk tőle az új évre. Tovább »

Ismét egy sikeres csicseri

csics_leadA receptet barátnőmtől tanultam, kicsit variáltam rajta, s most mind a magyar, mind az olasz családomnak egyik kedvence. Tovább »

Együnk tésztát krumplival

babEmlegettem már a trofiét, ezt a vékonyka, rövid, csavart kis tésztát, amely a ligúriai konyha egyik kincse. Okkal, mert valóban különleges, és eteti magát. Tovább »

Petrezselymes-burgonyás csicserisaláta

csics_leadEz a saláta nálunk nagy sikert aratott már több alkalommal. Olasz internetes portálokon fellelhető receptek alapján saját alkotásom, emlékeztet talán a magyar burgonyasalátára. Tovább »

< 123 >