Fogyó remények

fogy_leadCsillagkonyhánk asztrológusa ezúttal a fogyókúrázókat fogja végképp elkeskenyíteni, vagy dagadó kebellel újra megerősíteni abban, amibe születtek: A velünk született testalkatok, hízás-fogyás, „kritikus zónák” és effélék következnek alant, a tizenkét aszcendens tükrében.

Mi is az az aszcendens?

A szó jelentése: felkelőben lévő. Az aszcendens (továbbiakban: Ac.) az az állatövi jegy, ami születés pillanatában felkel a keleti horizonton.  Pontos kiszámításához tudni kell a születési hely koordinátáit, és a születés idejét is, minél pontosabban, mert az állatövi jegyek esetenként félóránként váltják egymást. Huszonnégy óra alatt a Nap végighalad mind a tizenkét jegyen, átlagosan egy órát töltve el bennük, de az ellipszispálya miatt változó ideig: a mi féltekénken alig fél órát időzik a Halakban, míg több mint kettőt a Szűzben. Így viszonylag kevesebben születnek Halak vagy Vízöntő aszcendenssel a mi félgömbünkön – a Föld másik oldalán viszont épp ezek a jegyek gyakoribbak.

Az Ac. határozza meg az alapvető karakterünket, az első benyomás az Ac-ról és nem a személyiségünk magját jelentő Nap-állásról vett benyomás! Ez az, amilyennek látszunk a külvilág szemével nézve. Ezzel szemben a legtöbb ember a Nap jegyével azonosítja magát – ez az az állatövi jegy, amiben a Nap áll, amikor születünk. Ez utóbbi az Énünk működését determinálja, azt, hogy miként élünk a Világban, milyen energiákat vonzunk és árasztunk magunkból – de a hogyan? –t már az Ac. fogja meghatározni. És mivel a „stílus maga az ember” idővel egyre inkább azzá leszünk, ahogy cselekszünk – harminc felett már az Ac sokkal inkább jellemző egy emberre, mint a Nap jegye. A külsőnket, stílusunkat, testalkatunkat, energikusságunkat vagy épp letargikus temperamentumunkat pedig kezdetektől az Ac. határozza meg. Így mielőtt halálra gyötörjük magunkat egy eleve reménytelen fogyó/hízókúrával, előbb vessünk egy pillantást az aszcendensünkre, és olvassuk végig a Fogyó Reményeket, hogy beláthassuk, mibe lehetne beletörődni, vagy inkább belenyugodni, legkésőbb Életünk derekán, hogy végre kibékülve adottságainkkal, élvezni is tudjuk hátralévő időnket

 

Csillag Csilla
gasztrológus

Vissza a bloghoz

Véleményét szívesen várjuk!