Esti Gyors

Hogy kerül a tojás a harisnyába?

bakancsRégi meggyőződésem, hogy a vékonyszálú harisnyát csak és kizárólag a kora reggel munkába rohanó, és onnan menetrendszerűen elkéső nők idegrendszeri terhelhetőségének napi tesztelésére találták ki. A harisnyán ugyanis mindig akkor szalad fel a szem, amikor Éva lánya éppen a legjobban sietne… Tovább »

Nyulak szigete, avagy Margit megmondja a tutit

NYULAK-SZIGETE-indexA bevásárlóközpont bejáratánál kissé feltorlódott a tömeg. Megadóan sodródtam befelé az árral, amikor valaki hirtelen megrántotta a kabátomat. Meglepődni és hátrafordulni se volt időm, mert azonnal nyakamba ugrott támadóm, Margit. Tovább »

Éhes kollégista paprikás krumplival álmodik…

KO a négyzeten. Koleszban laksz, és korog a gyomrod. A helyzet súlyosabb az átlagnál. Holnap ZH-t írsz az egyetem legvéreskezűbb tanáránál, és már volt egy próbálkozásod. Sikertelen. Tanulni kellene ezerrel, de kellő szénhidrátszint nélkül nem fog az agy, a tiéd legalábbis kipróbáltan nem. Szóval, éhes vagy, pénzed alig, időd meg még annyira sincs. Tovább »

Télbúcsúztató saláta

Így február végén már valahogy mindig túl hosszúnak érezzük a telet. Pedig alig néhány hete még izgatottan vártuk a karácsonyt. Azon törtük a fejünket, hogy mivel lepjük meg szeretteinket, majd megpróbáltuk memorizálni, hogy hová dugtuk el a becsomagolt ajándékokat. Meghatottan álltunk a csillogó karácsonyfa alatt, és feldíszített szívvel örültünk az ünnepnek. Tovább »

Esti gyors „pizza”

Egész nap keményen hajtottunk, vagy minket hajtottak…
Mire hazaindulunk, hideg is van, sötét is van. Valami meleg ételre vágyunk, de gyorsan.
Emlékeink szerint ugyan csupán egy kissé szikkadt kenyér árválkodik a konyhában. Sebaj. Ma este mégis pompás meleg vacsora kerül az asztalunkra, amit mi magunk készítünk el. Szupergyors és főzni sem kell. Tovább »

Esti gyors

Utazni jó.
Finom ételeket enni még jobb.
A legjobb pedig az, ha a külön-külön nem túl vonzónak, sőt, talán ehetetlennek tűnő hozzávalókból mi magunk varázsolunk fantasztikus fogásokat az asztalra akár a magunk örömére, akár kedvesünk, családunk, barátaink számára. Tovább »

< 1 ... 345>