Esti Gyors

Könnyűt, finomat, gyorsan

ms_martogatosImádom, amikor süt a nap, és a tavaszi szellő simogatja a bőrömet. Épp ideje volt végre, hogy a napocska elő bújjon a felhők mögül, és meghozza a jókedvet. El is határoztuk barátnőimmel, hogy csapunk egy igazi női délutánt, pestiesen szólva „ötye partyt”. Tovább »

Nem ördöngösség! Házilag készített fűszervaj

vaj1 Meg kell, hogy mondjam, imádom a fűszervajas bagetteket, de sajnos eddig lustaságból csak fagyasztottan vettem. Mivel egyre tudatosabb vagyok, hogy mit veszek és mennyiért, ráadásul az sem árt, ha tudom mit eszem, úgy döntöttem, magam csinálom meg a fűszervajat. Tovább »

Stonehenge és a kávé

kaveOtthon üldögélek a babzsák fotelomban, habos kávémat kortyolgatom, meggyes sütimmel szemezek, és eszembe jut, mi is történt a múlt nyáron.

Úgy látszik, nem tudok elszakadni az angliai élményeimtől, mert megint egy kirándulásunk emléke úszik be. Tovább »

Margit a pályán, avagy hogyan nem lett a répából sör

zsemleMég a napi történések kavarogtak a fejemben, amikor kiléptem a munkahelyem kapuján. Reménykedve szétnéztem, hátha véletlenül megpillantok egy éppen ráérő jó tündért, aki egy laza mozdulattal kikapcsolja a kattogó agyamat egy időre. Tovább »

Mia levese

MiaindexElmúlt a húsvét, viszont csak nem akar végre kitavaszodni, és szerintem – velem együtt – ilyenkor már sokan vágynak valami újdonságra, könnyűre, színes-zöldségesre, ami bármi lehet, ha nem sonka és tojás kell hozzá… És főleg „esti gyors” módra összedobható. Mia levese pont ilyen! Tovább »

„Maradéklakoma” kreatívan

konyhaindexVége a húsvétnak, túléltük a locsolkodókat is. A női nem haja ilyenkor bűzlik, és a lányok alig várják a fürdőszoba és a hajmosás áldásos hatásait. Hiszen egyetlen nap alatt felejtjük el ilyenkor, milyen mennyei dolog, ha a végre nem húszféle pacsulitól illatozunk, hanem semleges, friss illatú a hajunk. Tovább »

Mindent bele!

beleAmikor reggel meghallottam az ébresztőmet, azonnal tudtam, hogy szörnyű dolog történt. Véget értek az ünnepek, aminek egyenes következménye, hogy sürgősen vissza kell zökkenni a dolgos hétköznapokba. Tovább »

Kicsi a bors, de mindentudó

borsAz Esti Gyors arra is jó, hogy ezt a cikkecskét este, gyorsban elolvasva gyakorlatilag másnap vizsgázhatnánk is „borsból”. Érdemes tanulmányozni, hogy a legtöbb szupermarket polcain ma már hiánytalanul fellelhető, mindenféle színű borsfélék ugyan hogyan is születnek, és mire jók. Például mindjárt a holnap esti gyors vacsora megújításához :-) Tovább »

Egy tepsi tapsi hapsi

nyuszikAz ünnepeink kapcsán ma már sokszor nem is tudjuk pontosan, hogy valójában mit is jelentenek bizonyos dolgok. De rajtunk múlik, hogy a hagyományaink ne csak a skanzenekben éljenek tovább. A közös értékek megőrzése mellett teremtsük meg saját, az összetartozást erősítő, családi hagyományainkat is, hiszen ezzel megfizethetetlen ajándékot, valódi útravalót adunk gyermekeinknek az obligát csokinyuszi mellé. Tovább »

Harisnya újratöltve

Nyul

No, ilyen húsvét előtti, tojásfestős tavaszi napokra sem emlékszem… Talán most ért ide a hó, ami karácsonykor lett volna esedékes? Sebaj, számomra nem ezért különleges a mai nap. Sok évvel ezelőtt szikrázó napsütésben, egy szál kismamaruhában indultam a kórházba, amikor a trónörökös jelezte érkezését… 

Tovább »

< 12345>