Esti Gyors

Nem minden gomba paprikás…

gomba_lead…de az, amit én vettem ma a piacon, az garantáltan paprikás lesz! Ezért vacsorára hús nélküli pörköltet, illetve paprikást készítek. Gombából. Tovább »

Spárgázzunk tovább!

sparga_leadGyerekkoromban a Balatonnál kötöttünk barátságot egy német családdal, akik ettől kezdve minden évben nálunk töltötték szabadságuk egy részét. Imádták a napfényt, a vizet, a friss gyümölcsöt, az ízletes magyar ételeket. Ha Magyarországra jöttek, a strandpapucson és a fürdőruhán kívül egy dolog volt, ami mindig helyet kapott a poggyászban: a spárgakonzerv. Tovább »

Spárgaleves nem Bridget módra

sparga_leadMindenkinek megvan az a barátságot és szerelmet erősen próbára tevő, feledhetetlenül kék spárgaleves, amit minden szinglik királynője rittyentett anno a barátainak? Nos, ez az, amit biztosan nem főzök meg sohasem, és nem csak azért, mert mifelénk nem kék spárgával kötik össze a zöldséget, hanem befőttesgumival… Tovább »

Tiéd az egész világ…

gytorta_leadAmíg gyermek vagy, tiéd az egész világ. Bátran fölmászhatsz az égig érő fára, a bárányfelhők szélén ülve lógathatod a lábadat. Színes szappanbuborék lesz az űrhajód, amely távoli galaxisokba röpít téged. A pongyola pitypang lámpássá válik a kezedben, hogy mutassa az utat a mesék titkos birodalmába, ahol ismersz minden tündért, varázslót, törpét és óriást… Tovább »

Gyereknapi torta felnőtt gyerekeknek

torta_leadEgy anya számára a gyerek gyerek marad, akárhány éves is. Gyereknapra hangolva először lepjük meg azokat a 18+-os örökifjakat, akik a szőlőt folyékony formában is fogyaszthatják.  Tovább »

Aranyoskám kelkáposztája

kelk_leadNem tudom ki hogy van vele, de az, amit édesanyád főz, az felülmúlhatatlan. Bármit is csinál, a legegyszerűbb főzelék is jobban ízlik, mint bármi a világon. Tovább »

Széllel béleltek…

lead1Az elmúlt napokban nem a legszebb arcát mutatta a május. De ha már az időjárás nem alkalmazkodik hozzánk, alkalmazkodjunk mi hozzá: a szeles időben süssünk széllel bélelt, könnyű fánkocskát!  Tovább »

Kedves Popeye!

leadTalán szokatlan egy furcsa beszédű, túlfejlett alkarral rendelkező fickóért rajongani, de Te nem akárki vagy, hanem a híres tengerész, kinek fejében tengernyi az ész: már 84 évvel ezelőtt is tudtad, hogy a karizom átmérője egyenes arányban áll a spenótfogyasztással. Neked sikerült, ami másoknak nem: a kedvedért a gyerekek megették a spenótot. Tovább »

Az élet sója, avagy stresszeljünk nyugodtan!

fcs_indMájus elején – a ballagáson túl, az érettségin innen – a 18 éves fiatalt tartalmazó családok költségvetése és idegállapota igencsak labilis. Bármilyen fejlett is az orvostudomány, a vizsgadrukkra nincs ellenszer: volt, van és lesz. Tovább »

Piros, sárga, zöld – mi az?

p2Lassan araszol a sor a késő délutáni csúcsforgalomban. Egyre közelebbről figyelhetjük, ahogy a közlekedési lámpa zöldre, sárgára, majd pirosra vált, és közben korgó gyomorral álmodozhatunk a finom vacsoráról. A gondos háziasszonyok a vacsoraasztalt azonban nem csak a fogyasztó oldaláról képesek szemlélni. Ez az esti gyors kreativitás ideje. Hirtelen átlényegülnek a dolgok: zöld, sárga, piros – ez már nem is a közlekedési lámpa, hanem…

Tovább »

< 12345 >