Esti Gyors

Nyári forralt bor

jeg_leadForralt bor nyáron? Ki hallott már ilyet? Ráadásul az előző cikkben arról volt szó, hogy folytatjuk a jeges témát. Joggal kérdezhetik, hogy akkor hogy jön ide a forralt bor? Mindjárt kiderül. Addig is ki kér egy kis forralt bort a rekkenő nyári hőségben? Senki? Majd meglátjuk… Tovább »

Jé, jégkorszak!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Én már kezdem unni ezt a jégkorszakizét” – mondja az ismert rajzfilmben Sid, a kissé lökött, bőbeszédű lajhár társainak, Manfrédnak, a mammutnak (magyar hangja bloggerünk, Szabó Sipos Barnabás) és Diegonak, a kardfogú tigrisnek. Ugye, mi még nem unjuk ezt a jégkorszakizét? Tovább »

Meggyőző meggy-özön

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA friss meggyel bőven megszórt pite klasszikus nyári sütemény. A tésztája könnyű, nem kell bele semmiféle segédanyag, ízfokozó vagy színezék, hiszen tulajdonképpen vajas piskótából készül. Egy veszélye mégiscsak van: nagyon gyorsan elfogy, és függőséget okoz. Tovább »

Uborkaszezon

OLYMPUS DIGITAL CAMERANem mondhatnám, hogy uborkaszezon van a munkahelyemen. Amint a pörgős nap után csöppet sem pörgősen baktattam hazafelé a minap, észrevettem, hogy egyre több erkélyen jelenik meg a kistányérral leborított, nagy befőttesüveg. Mégiscsak uborkaszezon van… Tovább »

Könnyű, paradicsomos húsgombóc

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMondhatnám úgy is, hogy töltött paprika – paprika nélkül. Ezt a fogást már gyerekkoromban feltaláltam, ugyanis nem rajongtam túlságosan a tölteléket borító paprikáért. Apám minden alkalommal cinkos mosollyal nyugtázta, hogy az a fránya paprika már megint az ő tányérján landolt… Tovább »

Felhőleves

OLYMPUS DIGITAL CAMERASok-sok évvel ezelőtt, amikor még nem volt mindennapos dolog a levegőben röpködni, egy csapatnyi fiatal álldogált a ferihegyi repülőtéren nagy bőröndökkel és még nagyobb izgalommal fölszerelkezve. Köztük voltam én is. Az izgalom fő oka az volt, hogy a csoportból még senki sem ült repülőn. Én sem… Tovább »

Felfedezőtúra indul!

felindexTegnap elhatároztam, hogy nem vásárolok semmit, hanem a konyhában éppen megtalálható nyersanyagokból főzök. Így, amikor munka után hazafelé indultam, még nekem is meglepetés volt, hogy mit is készítek vacsorára. Lássuk hát, konyhai felfedezőtúra indul! Tovább »

Levek ura

LEAD_leveseMikor lesz már végre nyár? – kérdezgettük nem is olyan régen, és fázósan húztuk össze magunkon a pulóvert. Most aztán egy szavunk se lehet, jól befűtöttek nekünk. A hűtőben már alig férnek el az ásványvizes palackok. Nincs mese, inni kell. Tovább »

Csapjunk (bele) a lecsóba!

lecsoj_LEADKi gondolná, hogy a „lecsó” szó csak a 20. század első felében jelent meg? Persze, maga a hagymából, friss paprikából és paradicsomból készült étel már jóval hamarabb létezett. Mindegy is, hogy honnan származik, kik készítették először, a lényeg az, hogy mindenféle változatban szeretjük. Tovább »

Főzzük be: eper

eper_leadMég tart az eperszezon, így igazi, szabadföldi, itthoni epret vásárolhatunk, illetve a szerencsésebbek maguk szedhetik a kertből. Használjuk ki, amíg hozzájutunk a zamatos gyümölcshöz, fogyasszunk sokat, és gondoljunk a télre is: tegyünk el eperbefőttet. Tovább »

< 12345>