Esti Gyors

Fantáziasaláta

Ez a saláta minden ételhez illik, de önmagában is megállja a helyét.

Borjúmáj velencei módra

Ennek a receptnek a gyökerei az ókorba nyúlnak vissza, és túlélt minden divatot, trendet. Tekintettel arra, hogy az ókori konyhai kísérletezések eredményezték a mai mediterrán konyhát, ez az étel ma is kielégíti az erre irányuló mai igényeket.

Ajváros melegszendvics

Baráti összejöveteleknél mindig olyan jól esik az, ha együtt eszünk valami finomat, miközben sztorizunk és isszuk a teánkat, borunkat vagy sörünket. És miért ne éppen egy gyors és finom melegszendvicsek legyen az?

Süssünk mézest: tejszínes mézes

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGyermekkorunk régi karácsonyainak varázslatos emlékét idézi a jellegzetes fűszerektől illatozó mézeskalács, amelyet aprólékos gonddal készítünk advent idején. A konyhai fáradozást kerekítsük örömteli családi-baráti programmá: süssünk együtt! Az ünnep előtt ajándékozzuk gyermekeinknek az együttalkotás élményét, vagy lepjük meg felnőtt családtagjainkat, barátainkat egy kellemes, forraltborozós, beszélgetős, mézes-sütögetős estével… Tovább »

Süssünk mézest: csilis csillagok

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIlyenkor, az év utolsó hónapjában korán sötétedik, az utcákon hideg szél nyargal, mégis ez az év legvarázslatosabb időszaka. Már javában zajlik a karácsonyi készülődés: kicsinosítjuk a lakást, és azon törjük a fejünket, hogy mivel lepjük meg szeretteinket. Tovább »

Főzzük be: augusztusi gyümölcsök

OLYMPUS DIGITAL CAMERATudom, mit nem főzök be idén nyáron: egrest, azaz piszkét, pöszmétét, köszmétét, büszkét, és még sorolhatnám, hiszen igen sok néven ismerjük ezt a savanykás gyümölcsöt. Nálunk a piacon alig látni, és azt a keveset is aranyáron mérik. Fájó szívvel bár, de idén lemondtam az egresbefőtt készítéséről. Sebaj, augusztusban számtalan, gyönyörű színű, és finomabbnál finomabb gyümölccsel ajándékoz meg bennünket a természet. Ezekből válogatok… Tovább »

Nyáron nyaralok…

OLYMPUS DIGITAL CAMERANem kímél bennünket az időjárás az idén. Először a tavaszi hó, aztán az árvíz, majd a trópusi hőség. Sorra dőltek meg a melegrekordok, és már a megrögzött napimádók is elérték az üzemi hőmérsékletet. Nyár van a javából. Nyáron pedig nyaral a magyar. Pontosan úgy, ahogy Micimackó mondja: „Nyáron nyaralok, télen telelek.” Tovább »

Vigyázz, kész, fagyi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERASzerintem mindenki egyetért azzal, hogy fagylalt nélkül elképzelhetetlen a nyár. Készítsünk saját fagyit: az aromák és festékek világában valódi felüdülés lesz a nem mű-ízű és mű-színű fagyi. Nem baj, ha nem hupikék és nem papagájsárga, nem baj, ha nem tömény ízfokozó-ízű, hiszen nem egy laborban készül, hanem a konyhánkban. Tovább »

Haverok, buli, hideg nyalat

OLYMPUS DIGITAL CAMERANem tévedés, nem hideg nyarat akartam írni, hanem éppen a forró nyár örök slágeréről lesz szó. Hogy miről is beszélek? Nos, arról a mindenki által ismert nyalánkságról, amivel az előző cikkben említett bulin a haverokat megleptem: a hideg nyalatról, azaz a fagylaltról. Tovább »

Haverok, buli, panelgrill

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEgy zöldövezeti társasház egyik felső szintjén található a lakásunk, amely szerencsére szokatlanul nagy terasszal rendelkezik. Jól elfér itt a dézsában nevelt növényeim – a virágok és egyéb növényfajták, például feketeribizli, bodza – mellett egy kinti étkezősarok is. Tovább »

< 123 ... 5>