Édesen és gyorsan

e1Ezzel a nagyon tömény süteménnyel garantáltan fedezni tudjuk édességigényünket. :)

Valószínűleg sokan gyűjtik azokat a recepteket, amelyekkel egyszerűen, gyorsan lehet süteményt varázsolni az asztalra. Az alábbi, mikrohullámú sütőben elkészíthető édesség is közéjük tartozik, az összes teendőnk vele nem vesz igénybe negyed óránál többet. Az alapja egy népszerű brownie tésztája megfelezve és némi sütőporral fellazítva, amelybe sűrű kókuszkrém kerül.

A süteményt borongós napokra ajánljuk, mivel kakaótartalma kellőképpen javítja a hangulatot, de kiválóan alkalmas randevúkra is, a mennyisége éppen két embernek elegendő, bár ha nem vagyunk túl nagyétkűek, akár hárman is fogyaszthatunk belőle. Ha ki bírtuk várni, amíg teljesen lehűl, félbe vagy negyedbe darabolhatjuk.

Kakaós-kókuszos bomba

Hozzávalók:

A tésztához:
4 evőkanál liszt
2-3 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál olaj
3 evőkanál tej
1 tojás
egy kevés sütőpor

A krémhez:
5 dkg kókuszreszelék
1,5 dl tej
1-2 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt

 

e2

Elkészítés:

A tésztához egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaóport. Összedolgozzuk a tejjel és az olajjal, majd végül hozzáadjuk a tojást, és az egészet simára keverjük. Vizes ecsettel lesimítjuk (ha a tál karimájára is kenődött, azt is letisztítjuk, hogy ne égjen rá), majd legfelső fokozatra kapcsolva a mikrohullámú sütőt, 3-5 percig sütjük a tésztát, míg meg nem szilárdul. Óvatosan kiborítjuk egy tálra, és hűlni hagyjuk.

A krémhez az olajat felforrósítjuk, a lisztet kissé megpirítjuk rajta, majd felöntjük tejjel, és hozzáadjuk a cukrot. Ha forr, a kókuszt is beletesszük, és az egészet összefőzzük, majd kissé hűlni hagyjuk.

A tésztát éles késsel lapjában szeletekre vágjuk, majd megtöltjük a krémmel. Érdemes egy kis időre hűtőszekrénybe helyezni, hogy a krém stabilabban fogja össze a lapokat.

Változat: Természetesen sütőben is elkészíthetjük a tésztát, magas hőfokon, tűpróbáig. Az adagok többszörözésével pedig akár családi mennyiséget is elkészíthetünk.

 

Véleményét szívesen várjuk!