Liptói párnácskák

A szlovákok csodálatos vajas, tehéntúrós és juhtúrós ételeket tudnak készíteni. A szlovák juhtúró, a bryndza galuskával nagyszerű előétel. Liptói párnácskákKészítette admin Közzétéve: június 24, 2016Mennyiség: 8-10 AdagA szlovákok csodálatos vajas, tehéntúrós és juhtúrós ételeket tudnak készíteni. A szlovák juhtúró, a bryndza galuskával …Hozzávalók35 dkg puha juhsajt vagy friss juhtúró (lehet tehéntúró is) 1 tojássárgája őrölt Tovább »

Burgonyás palacsinta újasszony módra

A szlovákok a burgonyát nemcsak egyszerűen kisütik olajban vagy pürét csinálnak belőle, mint a legtöbb nép, hanem sokkal fantáziadúsabb fogásokat is készítenek belőle. Frantisek Janata a Vegeta-konyha csapatának elárulta a krumplis palacsinta titkát. Burgonyás palacsinta újasszony módraKészítette admin Közzétéve: június 13, 2016Mennyiség: 4-6 AdagA szlovákok a burgonyát nemcsak egyszerűen kisütik olajban vagy pürét csinálnak belőle, Tovább »

Finom gombagulyás

A Vegeta-konyha csapata szlovéniai látogatása során ellátogatott a “Jelenov greben” nevű gazdaságba. Különösen érdekelt minket a családi gombatenyészet és a kitűnő gombás ételkülönlegességek, amelyekből ihletet merítettünk ehhez a gombagulyáshoz. Finom gombagulyás Készítette admin Közzétéve: június 1, 2016Mennyiség: 4 AdagA Vegeta-konyha csapata szlovéniai látogatása során ellátogatott a “Jelenov greben” nevű gazdaságba. Különösen érdekelt …Hozzávalók60 dkg gomba Tovább »

Borjúszelet házigazda módra

A mesterszakácsok a tradicionális szokásokat és ízeket a modern trendekhez igazítják. Maga az étel meglepően párosítja a füstölt marhanyelv, a friss tehéntúró és a tormás borjúhús íz-harmóniáját. Borjúszelet házigazda módraKészítette admin Közzétéve: május 31, 2016Mennyiség: 4 AdagA mesterszakácsok a tradicionális szokásokat és ízeket a modern trendekhez igazítják. Maga az étel meglepően párosítja a …Hozzávalók4 borjúszelet Tovább »

Aszalt szilvás szűzpecsenye

Az alkoholos italokkal készülő ételek kitűnő ízekkel örvendeztetik meg az ínyenceket. Ez vonatkozik erre a horvát ételkülönlegességre is, mely egy észak-horvátországi régióból, Zagorjéből származik, és különleges zamatát a szilva és egy kevés szilvapálinka adja meg. Aszalt szilvás szűzpecsenyeKészítette admin Közzétéve: május 30, 2016Mennyiség: 4-6 AdagAz alkoholos italokkal készülő ételek kitűnő ízekkel örvendeztetik meg az ínyenceket. Tovább »

Tejfölös bélszín

Tejfölös bélszín receptKészítette admin Közzétéve: június 19, 2014Mennyiség: 6-8 Adag Ezt az ételt a Vegeta konyha csapata a Švejk tiszteletére berendezett prágai sörözőben kóstolta meg. Švejk bizonyára örülne, ha ez az étel sokaknak ízlene, és hasonló sikert aratna, mint a róla szóló könyv. Hozzávalók1 kg marhabélszín 4 dkg füstölt szalonna 5 evőkanál olaj ¼ zellergumó Tovább »

Sült savanyú káposzta

Sült savanyú káposzta receptKészítette admin Közzétéve: május 27, 2014Mennyiség: 4 Adag A savanyú káposzta mellé legjobban a burgonyapüré, és a főtt vagy sült kolbász illik. Kóstolják meg egy új változatát, amelyben mind a kettő szerepel. Hozzávalók70 dkg vágott savanyú káposzta 6 dkg füstölt szalonna 1 fej hagyma 1 evőkanál liszt 2 evőkanál Vegeta 3 pár Tovább »

Dóra pástétoma

Dóra pástétoma receptKészítette admin Közzétéve: február 26, 2014Mennyiség: 8-10 Adag Az eredeti recept Pejačević várának szakácsnőjétől származik, melyet egy kicsit megváltoztattunk, és így egy kitűnő pástétom receptet kaptunk. Ez bizonyítja az ismert mondás: „Nem léteznek új ételek, csak új emberek, akik nem ismerik a régi ételeket.” Hozzávalók25 dkg vadnyúl hús 17 dkg őzhús filé (csont Tovább »